Τρεις συλλήψεις για διακίνηση πλαστών εγγράφων ασύλου

Στην σύλληψη τριών Πακιστανών, που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία πλαστών δελτίων ασύλου, προχώρησαν την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, οι λιμενικές αρχές της Χίου.

Ο ένας Πακιστανός, που είναι και ο προμηθευτής των εγγράφων, είχε φτάσει με το πλοίο ξημερώματα (χθες) στη Χίο από τον Πειραιά και μετά από έλεγχο βρέθηκαν στη κατοχή του δύο πλαστά δελτία ασύλου με σφραγίδες κ.λπ., αλλά χωρίς να φέρουν το όνομα του δικαιούχου ασύλου.

Από τις έρευνες του λιμεναρχείου προέκυψε ότι προορίζοντο για πώληση στη Χίο και μετά από λίγες ώρες εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο δύο ακόμα Πακιστανοί, οι οποίοι και θα ήταν οι παραλήπτες των εγγράφων.

Ο προμηθευτής των εγγράφων παραμένει στη Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια, ενώ οι παραλήπτες έχουν φτάσει στη Χίο μετά τις 20 Μαρτίου και παρέμεναν σε κάποια από τις δομές φιλοξενίας του νησιού.

Και οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Χίου.