«Τρώει» το 2022 και μπαίνει… αβάδιστα και στο 2023 η ΓΕΝ-ΚΑ με απευθείας αναθέσεις από το νοσοκομείο Χίου

Τρίμηνο στο τρίμηνο η εταιρεία ΓΕΝ-ΚΑ Α.Ε. θα κλείσει όλο το 2022 και θα μπει και στο 2023 στον τομέα της παροχής των υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου με συνεχείς απευθείας αναθέσεις, χωρίς ανταγωνισμό και με κόστος σημαντικά υψηλότερο για το Δημόσιο, σε σύγκριση με την παροχή των ίδιων υπηρεσιών από επικουρικό προσωπικό.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου κι ενώ καρκινοβατεί ο μεγάλος διετής διαγωνισμός των περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, προσφεύγει και πάλι στις υπηρεσίες της ΓΕΝ-ΚΑ, αναθέτοντάς της – στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 – με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ανταγωνισμό ένα ακόμα τρίμηνο, ήτοι από 15 Οκτωβρίου 2022 έως 14 Ιανουαρίου 2023, αντί του ποσού των 229.713,15 ευρώ, με ΦΠΑ 17%).

Και αυτή τη φορά, όπως και την αμέσως προηγούμενη, η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου παρέκαμψε ακόμα και τις προσχηματικές διαγωνιστικές διαδικασίες, δεν προσκάλεσε άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες, έστω κι εκείνες τις μικρές και ταπεινές προηγούμενων τριμήνων. Επικαλούμενη δε τις «εξαιρετικές περιστάσεις», μετά τις προσφυγές κατά του μεγάλου διαγωνισμού και την αναστολή της προόδου του και για να μην… μείνει χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας το νοσοκομείο, ακολούθησε την πεπατημένη και δίνει την δουλειά στον ίδιο… δοκιμασμένο εργολάβο.

Ακολουθεί η από 22 Σεπτεμβρίου 2022 απόφαση του Δ.Σ. για την νέα απευθείας ανάθεση

trimino4_22.9.2022

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια