Βάλανε τον Μανδάλα να κάνει τον… πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Τον υποκινούμενο ρόλο του αντιδημάρχου Καμποχώρων κ. Παναγιώτη Μανδάλα, τον οποίο το σύστημα Μηταράκη έβαλε να υποκαταστήσει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χίου, να προαναγγείλει μονοθεματική συνεδρίαση για το προσφυγικό και να απευθύνει πρόσκληση στους μαζικούς φορείς να καταθέσουν προτάσεις, καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, αναφέρει τα εξής:

«Τελικά μπροστά στο να περάσουν τα σχέδια της αντιλαϊκής συμμαχίας κυβέρνησης, του υπουργού της και της δημοτικής αρχής, μπροστά στο να επιβληθεί η πολιτική της Ε.Ε. στο προσφυγικό – μεταναστευτικό για τα νησιά μας, νησιά εγκλωβισμού ανθρώπινων ψυχών, το βαρέλι δεν έχει πάτο!!!

Βάλανε τον αντιδήμαρχο κ. Μανδάλα να καταργήσει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να καταργήσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να αντιγράψει τα κελεύσματα και θέλω του υπουργικού γραφείου του κ. Μηταράκη και της κυβέρνησης της Ν.Δ. και να ορίζει και θεματολογία σε επικείμενο δημοτικό συμβούλιο, καλώντας μάλιστα τους μαζικούς φορείς του νησιού να πάρουν θέση στα επίπλαστα κυβερνητικά διλήμματα.

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του πολέμου, λόγω της εντεινόμενης επιθετικότητας της άρχουσας τάξης της Τουρκίας και των γεωπολιτικών συμφερόντων ΝΑΤΟ και Ε.Ε., που υποθάλπουν αυτή την επιθετικότητα, τα νησιά μας και η Χίος είναι στην πρώτη γραμμή, ο κορονοϊός βρίσκεται πλέον μέσα στα ΚΥΤ και της Μόριας και της Χίου με άμεσους κινδύνους για τους εργαζόμενους, τον προσφυγικό πληθυσμό και τους κατοίκους των νησιών μας και αυτοί επιμένουν στη γραμμή εγκλωβισμού, στη γραμμή νέων δομών και στην επέκταση των ΚΥΤ!

Ας το πάρουν χαμπάρι! Δεν πέρασε και δεν θα περάσει η πολιτική τους και ας μην ποντάρουν σε πρόθυμους, σε δούρειους ίππους, σε ανανήψαντες, σε ρουσφέτια και δοσίματα.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νησιού να είναι σε ετοιμότητα για να δώσουμε και πάλι τη μάχη, υπερασπίζοντας και το νησί και την ανθρωπιά μας, δείχνοντας τους πραγματικούς ενόχους και όχι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι οι δουλέμποροι του προσφυγικού – μεταναστευτικού πόνου, είναι η κυβέρνηση, ο υπουργός της και οι νεροκουβαλητές της στην δημοτική αρχή, είναι ξεκάθαρο, ότι με τα ψευτοδιλήμματά τους,   συντηρούν και επεκτείνουν τη ΒΙΑΛ, τη Μόρια και τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Καλούμε σε αγώνα:

  • Για άμεση αποσυμφόρηση και απεγκλωβισμό από το νησί και από τη χώρα των προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.
  • Καμιά επέκταση της ΒΙΑΛ, αλλά κλείσιμο!

Καμιά δομή εγκλωβισμού κλειστή ή ανοιχτή πάνω στο νησί μας και στα νησιά μας».