
Βαρύτατες κατηγορίες κατά του 48χρονου – Στον ανακριτή την Δευτέρα
Βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν από την εισαγγελέα πρωτοδικών Χίου κα Σπυριδούλα Σταυράτη κατά του 48χρονου κατοίκου του Χαλκειούς Χίου, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε στο θερμοκήπιό του δύο 16χρονους Σύριους, το απόγευμα της Τετάρτης, 1η Απριλίου 2020.
Ο 48χρονος δράστης της επίθεσης οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 2 Απριλίου 2020 ενώπιον της εισαγγελέως, η οποία του απήγγειλε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Διέταξε δε να συνεχισθεί η κράτησή του και το μεσημέρι της Δευτέρας, 6 Απριλίου 2020, θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Την ίδια ημέρα, εκτός απροόπτου, θα αποφασισθεί (εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακριτή) αν ο 48χρονος θα προφυλακισθεί ή θα αφεθεί ελεύθερος εν όψει κύριας ανάκρισης και παραπομπής σε δίκη.
Ο ίδιος δράστης είχε πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό, σε ανάλογη περίπτωση τον Νοέμβριο του 2017 και τότε είχε παραπεμφθεί σε δίκη, στη οποία και είχε αθωωθεί.
