Βάστα με να σε βαστώ

Έσπευσε να συγχαρεί τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη για τις… άοκνες προσπάθειές του να αποσυμφορήσει τα νησιά από τους πρόσφυγες και μετανάστες ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζης, δίνοντας σαφές σήμα αναζωπύρωσης της σχέσης τους, που πέρασε από τον Ρουβίκωνα των ΜΑΤ και στα μάτια της κοινής γνώμης φάνηκε ότι διαταράχθηκε.

Αναφέρει, λοιπόν, σε σημερινή (Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020) δήλωσή του: «Ιδιαίτερα αισιόδοξη υπήρξε για τα νησιά μας η ανακοίνωση για τις καταβληθείσες προσπάθειες αποσυμφόρησής τους από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τον αρμόδιο υπουργό και βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη. Ευχή όλων μας είναι να ακολουθήσουν ακόμα πιο εντατικές ενέργειες, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν τα νησιά να ανακουφιστούν από το βάρος του προσφυγικού – μεταναστευτικού».

Να πούμε ότι τσίμπησε το δόλωμα, μάλλον δεν ισχύει, γιατί κάτι ξέρει από αριθμητική ο δήμαρχος, ώστε να του είναι απολύτως σαφές ότι 1760 πρόσφυγες και μετανάστες λιγότεροι σε όλα τα νησιά είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Απλά, αισθάνεται ότι τώρα, στα δύσκολα που διέρχεται ο κ. Μηταράκης, πρέπει να τον στηρίξει στα πλαίσια της αμοιβαιότητας. Άρχισε με την υπόδειξη χώρου για την καραντίνα προσφύγων και μεταναστών λόγω κορονοϊού, ο μόνος μεταξύ των δημάρχων του Αιγαίου και συνεχίζει. Μόνο που τα επόμενα είναι ακανθώδη και εξαιρετικά δύσκολα.

Και μπορεί ο κορονοϊός να επηρεάζει, όπως λένε, την όσφρηση και την γεύση, όχι όμως και την μνήμη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια