Βέλγοι τουρίστες, φανατικοί… Χιώτες

Υπάρχουν και επισκέπτες που όχι μόνο επιμένουν να έρχονται στη Χίο δυο και τρεις φορές μέσα σε μια χρονιά, αλλά αγαπούν το νησί μας περισσότερο ίσως κι από κάποιους ντόπιους.

Ένα ζευγάρι από το Βέλγιο, ο κ. Rony Vagenende και η σύζυγος του κα Wilma Bier έρχονται ανελλιπώς κάθε χρόνο τα τελευταία 16 χρόνια στο νησί μας και δηλώνουν ενθουσιασμένοι από αυτό!

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ο εντεταλμένος για θέματα τουρισμού δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Καράλης απένειμαν ως είθισται έπαινο για την συμπάθεια που έχουν προς το νησί μας και τους δώρισαν ένα αναμνηστικό πήλινο πλακάκι.

Οι δύο Βέλγοι, λάτρεις του νησιού μας, το έχουν γυρίσει από άκρη σε άκρη και δήλωσαν ότι είναι ενθουσιασμένοι από αυτό, μάλιστα αναφέρθηκαν στην ζεστασιά των κατοίκων και στον τρόπο που «αγκάλιασαν» με την συμπεριφορά τους το παιδί τους που έχει αυτισμό και ταξιδεύει κάθε χρόνο μαζί τους.

Άλλο ένα δείγμα γραφής της λατρείας τους για το νησί μας είναι η αναγραφή του ονόματος της Χίου στην πινακίδα του αυτοκινήτου του, πληρώνοντας για τον σκοπό αυτό 1000 ευρώ!

Επίσης, στα πράγματα που τους εντυπωσίασαν ήταν η κάθετη πτώση του Καρφά, που πριν 15 χρόνια ήταν στο απόγειό του, ενώ σήμερα από πλευράς επισκεψιμότητας πνέει τα λοίσθια.