Βελτίωση των συνθηκών στα ΚΥΤ ζήτησε από την Μόρια ο Γιάννης Σπιλάνης

Την ανάγκη για λειτουργία των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών κάτω από τα όρια της χωρητικότητάς τους, όσο διαρκούν οι ροές στα νησιά, επεσήμανε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» του Βόρειου Αιγαίου κ. Γιάννης Σπιλάνης, που επισκέφθηκε μαζί με την περιφερειακή σύμβουλο κα Μαρία Νικολάρα. Το ΚΥΤ της Μόριας, την Τριτη 5 Φεβρουαρίου 2019.

Αυτό, πρόσθεσε ο κ. Σπιλάνης, διασφαλίζει τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών και «ταυτόχρονα την κανονικότητα της ζωής στα νησιά μας, εμπεδώνει αίσθημα ασφάλειας στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες μας και αποτρέπει την επικράτηση ξενοφοβικών και ρατσιστικών απόψεων και πρακτικών, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν κάποιοι έντεχνα τις καλλιεργούν, σε βάρος εν τέλει των νησιών μας. Ο στόχος είναι διπλός: βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στην κοινωνία».

Πρόσθεσε δε ότι «η βελτίωση της προσωρινής διαβίωσής τους στα νησιά μας με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες, το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση αλλά και η απόκτηση δεξιοτήτων παράλληλα με δημιουργική απασχόληση των ενήλικων αποτελούν αναγκαίες δράσεις για μείωση των εσωτερικών τριβών αλλά και βελτίωσης της εικόνας των νησιών προς τα έξω».

Η αντιπροσωπεία της παράταξης ενημερώθηκε από τον διοικητή του ΚΥΤ κ. Γιάννη Μπαλμπακάκη, με τον οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις συνθήκες παραμονής προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ, τα προβλήματα του κέντρου και της γύρω περιοχής, καθώς και οι θέσεις της παράταξης, όπως έχουν εκφραστεί στο πλαίσιο αλληλεγγύη για όλους.

«Στο ΚΥΤ της Μόριας γίνεται μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά και νοιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τόσο τον διοικητή κ. Μπαλμπακάκη όσο και τον τελευταίο εθελοντή και εργαζόμενο», τόνισε ο κ. Σπιλάνης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια