Βίαιη καταστολή για να κρυφτεί η αποτυχία της κυβέρνησης

Καταδικάζει τα περιστατικά βίας στη Νέα Σμύρνη, το ΚΙΝΑΛ και με ανακοίνωση του ζητά την απόδοση πολιτικών ευθυνών αλλά και υπηρεσιακών ευθυνών.

Μόνο εξοργιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα συνέβησαν προχθές στην Νέα Σμύρνη, όπου πολίτης έπεσε θύμα βίαιου και αναίτιου ξυλοδαρμού από όργανα της αστυνομίας. Αυτό ήταν μόνο το τελευταίο επεισόδιο αστυνομικής βίας σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών στα Πανεπιστήμια και όχι μόνο…

Εμείς, εδώ, στο ακριτικό νησί της Χίου, νιώσαμε για τα καλά τι σημαίνει αστυνομική βία όταν πέρσι απλοί πολίτες αντιτάχθηκαν στην δημιουργία υπερδομής στο Αίπος. Κοινός παρανομαστής σ’ αυτά τα γεγονότα δεν είναι οι τάχα μου απείθαρχοι πολίτες, ούτε οι ένστολοι. Κοινός παρανομαστής είναι η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει να λάβει σωστά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, έχει αποτύχει να λάβει τα ορθά μέτρα για την πάταξη της όποιας εγκληματικότητας στα Πανεπιστήμια και έχει αποτύχει σχεδόν ολοκληρωτικά στην διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Επιθυμώντας λοιπόν να επιβάλει αυτές τις αποτυχίες, καταφεύγει στην βίαιη καταστολή οποιασδήποτε αντίδρασης. Σύμμαχοί της φαίνεται ότι συχνά είναι κάποια ΜΜΕ που είτε περιορίζουν την προβολή τέτοιων περιστατικών, είτε παραποιούν τα γεγονότα στηρίζοντας έμμεσα τις κυβερνητικές επιλογές. Έχουν φτάσει ακόμα και στο σημείο να αποσιωπήσουν συμβάντα σε μια προσπάθεια να τα υποβαθμίσουν θεωρώντας τα ως μη γενόμενα.

Ένα παράδειγμα του τελευταίου αποτελεί η συνεστίαση του πρωθυπουργού σε σπίτι στην Ικαρία μαζί με άλλους 30 κυβερνητικούς παράγοντες πριν λίγο καιρό. Και διερωτόμαστε κύριοι της ΝΔ, γιατί ο πρωθυπουργός δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση από τα όργανα της αστυνομίας, τότε στη Ικαρία, όταν μάλιστα ήταν ξεκάθαρη η παραβίαση των κανονισμών για τον περιορισμό της πανδημίας;

Ως Κίνημα Αλλαγής θα μας βρείτε απέναντι σ’ αυτές τις επιλογές καθώς έχουμε επιλέξει άλλους συμμάχους. Έχουμε επιλέξει τον ορθολογισμό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, την συναίνεση με την κοινωνία και την στήριξη του απλού πολίτη. Καταδικάζουμε απερίφραστα το προχθεσινό γεγονός και ζητάμε άμεσα να αποδοθούν ευθύνες τόσο στο σώμα της αστυνομίας αλλά πρωτίστως να αποδοθούν και οι αρμόζουσες πολιτικές ευθύνες” αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.