Βήμα αποσυμφόρησης με μεταφορά 242 προσφύγων

Με την μεταφορά 242 προσφύγων από τη Χίο το μεσημέρι του Σαββάτου, 31 Οκτωβρίου 2020 συνεχίζεται έστω και με αργούς ρυθμούς, η προσπάθεια αποσυμφόρησης του πληθυσμού της ΒΙΑΛ.

Οι πρόσφυγες που ήταν ήδη συγκεντρωμένοι από το μεσημέρι του Σαββάτου, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά θα μεταφερθούν με ώρα αναχώρησης  με το πλοίο “Νήσος Σάμος” στις 16:00 για το λιμάνι του Πειραιά. Νωρίτερα το ίδιο πλοίο από τη Λέσβο παρέλαβε κι άλλους πρόσφυγες ενώ μετά τη Χίο θα “έπιανε” για τους ίδιους λόγους και στο λιμάνι της Σάμου, ακολουθώντας τον γενικότερο σχεδιασμό για αποσυμφόρηση των νησιών.

Την  προηγούμενη Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020 είχαν αναχωρήσει άλλοι 128 πρόσφυγες από τη Χίο και ύστερα και από τις σημερινές αναχωρήσεις ο πληθυσμός στη ΒΙΑΛ έχει κατέβει κάτω από τις 3.000.

Και πάλι βέβαια ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος και υπερβαίνει τα όρια της δομής ειδικά σε συνθήκες πανδημίας και ζητούμενο ε4ξακολουθεί να παραμένει η άμεση αποσυμφόρηση της δομής για την προστασία της υγείας των προσφύγων όσο και του ντόπιου πληθυσμού.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια