«Βούτηξαν» στη Χίο από 82χρονη 13.000 ευρώ για δήθεν χειρουργείο της εγγονής της

Δίνουν και παίρνουν οι απάτες στη Χίο και μάλιστα σε βαθμό ανησυχητικό για την θρασύτητα των δραστών, αλλά και την ευπιστία των θυμάτων, που αυτή τη φορά ήταν μια 82χρονη κάτοικος Χίου, η οποία ελαφρά τη καρδία έδωσε 13.000 ευρώ για να χειρουργηθεί δήθεν η εγγονή της.

Το περιστατικό συνέβη πριν περίπου 10 ημέρες και για την εμπλοκή της στην υπόθεση ταυτοποιήθηκε από την υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου μια 38χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 82χρονη, προσποιούμενος ιατρό νοσοκομείου και από κοινού με άγνωστη γυναίκα, η οποία προσποιήθηκε συγγενικό της πρόσωπο (εγγονή της), με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης της τελευταίας, κατάφεραν να την πείσουν να παραδώσει σε άτομο – γυναίκα που παρουσιάστηκε στην οικία της, το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ».

Η 38χρονη ταυτοποιήθηκε ως η εισπράκτορας των 13.000 ευρώ, εκ των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος τους, καθώς και τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε, όταν εισέπραξε το παραπάνω ποσό.