Βρέθηκε η μάνα του ασυνόδευτου βρέφους που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χίου

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση μιας γυναίκας από την Σομαλία που έφτασε με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο, χωρίστηκε από το μόλις τριών μηνών βρέφος της, το οποίο και μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χίου, την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.

Η 28χρονη Σομαλή εντοπίσθηκε μαζί με άλλη μία γυναίκα σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, σε άσχημη κατάσταση και μεταφέρθηκε το μεσημέρι από την αστυνομία αρχικά στην Λευκωνιά και στην συνέχεια στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στην ΒΙΑΛ, όπου της παρασχέθηκε ό,τι ήταν αναγκαίο προκειμένου να συνέλθει από την ταλαιπωρία τριών ημερών.

Αναγνωρίσθηκε ως η μάνα του βρέφους από την γυναίκα που είχε στα χέρια της το βρέφος, όταν εντοπίσθηκε από την αστυνομία μαζί με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή των Νενήτων και είχε μεταφερθεί το πρωί της Δευτέρας στην δομή της Λευκωνιάς.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την διοίκηση του ΚΥΤ, εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις, την γυναίκα θα δει ψυχολόγος και θα ακολουθήσει η διαδικασία της εισαγγελικής παρέμβασης, ώστε να πάρει το μωρό της από το νοσοκομείο Χίου, πιθανότατα αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022.