«Χαραμάδα αισιοδοξίας» για τον νησιωτικό ΦΠΑ

«Χαραμάδα αισιοδοξίας» για τη παράταση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά διεφάνη από την συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι της Δευτέρας, 11 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, φάνηκε να αντιλαμβάνεται πλήρως τις συνέπειες στην οικονομία και στην κοινωνία των νησιών από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών και δήλωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε επίλυση του θέματος, εκφράζοντας – παράλληλα – την αισιοδοξία του για θετική έκβαση.

Οι τρόποι λύσης είναι ουσιαστικά ένας, δηλαδή η πολιτική απόφαση του πρωθυπουργού και ειδικότερα αν προχωρήσει μόνος του στην απόφαση για παράταση του υφιστάμενου σήμερα καθεστώτος ή αν θα προχωρήσει σε διαβούλευση με τους θεσμούς και με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εάν αποσπάσει την θετική πολιτική απόφαση εκ μέρους των ηγετών της Ε.Ε., ο δρόμος είναι προφανές ότι θα καταστεί ευκολότερος. Πάντως, σε κάθε περίπτωση η όποια εξέλιξη είναι θέμα ημερών, αφού στο τέλος του έτους εκπνέει η ισχύς των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά.

Στην σύσκεψη της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν παρών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης και οι βουλευτές Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, Λέσβου κ. Γιώργος Πάλλης , Δωδεκανήσου κ. Ηλίας Καματερός και Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια