Υπό κατάληψη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα τηγανέλαια της Λαγκάδας

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαΐου 2019, κάτοικοι της Λαγκάδας.

Αίτημα τους η άμεση παρέμβαση του βουλευτή προς τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να ανακληθεί η άδεια εγκατάστασης μονάδας καύσης τηγανέλαιων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην θέση Καρυδάς της Λαγκάδας.

Ο κ. Μιχαηλίδης τους είπε ότι και ο ίδιος συμμετέχει στη συμβολική κατάληψη, εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον αγώνα των Λαγκαδούσων και τους διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει με θετική εισήγηση το αίτημα τους στους αρμόδιους υπουργούς και ειδικότερα στον υπουργό Περιβάλλοντος που είναι και ο αρμόδιος για την ανάκληση της άδειας.

Ήδη απέστειλε στον αρμόδιο υπουργό (βλ. φωτο) mail με το οποίο μεταφέρει το αίτημα των κατοίκων της Λαγκάδας σημειώνοντας ότι το γραφείο του τελεί υπό κατάληψη.

Οι συγκεντρωθέντες κάτοικοι της Λαγκάδας και της Συκιάδας επέδωσαν στον κ. Μιχαηλίδη το ψήφισμα που ενέκριναν στη συγκέντρωσή τους λίγο νωρίτερα στην πλατεία Βουνακίου της Χίου.

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα 3 Μάη 2019 υλοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων, σύσσωμοι διατρανώνουμε την κάθετη άρνησή μας στην επιχειρούμενη παράνομη και αυθαίρετη μεθόδευση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος να αδειοδοτήσουν την εγκατάσταση μονάδας καύσης βιορευστών/τηγανέλαιων στην Λαγκάδα της Χίου. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά , εάν οι αρμόδιοι δεν ακυρώσουν τη συγκεκριμένη άδεια, η οποία αδιαμφισβήτητα δόθηκε σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Είναι σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της περιοχής μας για χάρη οικονομικών συμφερόντων που αδιαφορούν για τις καταστροφικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις αυτής της μονάδας στην υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία μας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση,αλλά και την κάθε νεοφιλελεύθερη «αντιπολίτευση»,σε όποιο πεδίο δρα με αντίστοιχη πολιτική λογική και πρακτική, και τις αρμόδιες κρατικές αρχές, γιατί προωθούν το έγκλημα της καύσης βιορευστών/τηγανέλαιων στον τόπο μας. Αυτή η επιβλαβής για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον δραστηριότητα δεν καλύπτει καμία απολύτως τοπική ανάγκη, δεν δημιουργεί αλλά καταστρέφει θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτό το περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα με την ανάκληση της άδειας της μονάδας με υπουργική απόφαση ΤΩΡΑ!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια