Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Λαϊκή Ενότητα ο Βασίλης Μαυρέλος

Ο κ. Βασίλης Μαυρέλος, εκπαιδευτικός από την Λαγκάδα της Χίου, είναι μεταξύ των 30 πρώτων υποψήφιων ευρωβουλευτών, που ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του γραμματέα του Π.Σ. του κόμματος κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019.

Η ΛΑΕ με το ευρωψηφοδέλτιό της, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, εκφράζει μια νέα Ελλάδα την οποία «την έχουμε ανάγκη όλοι, την έχουμε στις καρδιές μας, την έχει στις καρδιές του ο ελληνικός λαός και θέλει να την εκφράσει. Μία νέα Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική. Μια Ελλάδα με δικαιοσύνη, με ανασυγκρότηση, με ανάπτυξη και με προοπτική έναν καινούριο σοσιαλισμό. Το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα».

Πρόσθεσε ότι «ως ευρωψηφοδέλτιο προτείνουμε τίτλο «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο ανατροπής»», συμπληρώνοντας πως η ΛΑΕ είναι ανοιχτή σε μία ευρεία συζήτηση, ενώ απηύθυνε παράλληλα πρόσκληση «προς όλες τις αριστερές, ριζοσπαστικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας.

Ο κ. Μαυρέλος σε δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η δική μου αριστερά ξεχώριζε πάντα για την επιμονή της στις ιδέες της. Η δική μου αριστερά δεν θέλησε τις θέσεις και τα αξιώματα. Προτίμησε το είναι από το έχειν. Γι΄ αυτό και είναι ταπεινά υπερήφανη για την ανιδιοτελή προσφορά της. Η δική μου αριστερά ήταν ρηξικέλευθη, ανατρεπτική, αιρετική, μα πάνω απ’ όλα δημιουργική, ακόμη κι όταν αστοχούσε. Η δική μου αριστερά αγαπούσε τον τόπο μου και μοχθούσε γι΄ αυτόν. Για ένα καλύτερο μέλλον. Η δική μου αριστερά είναι σαν τον ορίζοντα, όσο τον πλησιάζεις τόσο απομακρύνεται. Σε κάνει, παρόλα αυτά, να προχωράς πάντα μπροστά”. Τάσος Λειβαδίτης.

Η οικονομική – συστημική κρίση στην Ε.Ε. και η περίοδος των τριών μνημονίων, που ακολούθησε στην χώρα, με τις αντιλαϊκές – νεοφιλελεύθερες συνταγές απ’ όλο το κυβερνητικό φάσμα, έχουν διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό. Έστρωσαν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς και την φασιστική απειλή. Το πολιτικό κατεστημένο εκμεταλλεύεται και καπηλεύεται τους υπαρκτούς φόβους, τις ανησυχίες και τις αγωνίες της κοινωνικής πλειοψηφίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Απέναντι σ΄ αυτόν τον ζόφο, στη συντηρητική, κυνική και ισοπεδωτική αντίληψη ότι ”όλοι ίδιοι είναι” και ”τίποτα δεν αλλάζει ”, η στήριξη και η ενίσχυση της πολιτικής συμμαχίας και εκλογικής συνεργασίας των δυνάμεων Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επιβεβλημένη.

Ένα πολιτικό και εκλογικό μέτωπο συνεργασίας αριστερών, αντισυστημικών, δημοκρατικών, προοδευτικών αντιμνημονιακών, λαϊκών δυνάμεων που θα είναι η φωνή κι ο γνήσιος εκφραστής των αγώνων, των ελπίδων και των οραμάτων μας.
Με αισθητή ριζοσπαστική παρέμβαση και δράση για την ανατροπή των αντιλαϊκών νεοφιλελεύθερων και σοσιαλφιλελεύθερων πολιτικών, του ”ακραίου κέντρου” και της ”κεντροαριστεράς”. Για να πείσει πως αυτές οι πολιτικές δεν αποτελούν μονόδρομο.

Για την δημοκρατία, τη ζωή και το μέλλον δίνουμε μαζί την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών στις 26 Μάη με το ψηφοδέλτιο Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής. Και θα τα καταφέρουμε.

“Είμαι πεισμένος πως, ακόμα κι όταν όλα έχουν χαθεί ή μοιάζουν να έχουν χαθεί, πρέπει ήρεμα να ξαναρχίζουμε το έργο μας από την αρχή. Είμαι πεισμένος πως πρέπει πάντα να στηριζόμαστε στον εαυτό μας και στις δικές μας δυνάμεις. Να μην περιμένουμε τίποτα από κανέναν και έτσι να μη συσσωρεύουμε απογοητεύσεις. Πως πρέπει να προγραμματίζουμε, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε, και να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας”. Αντόνιο Γκράμσι.

Ο Βασίλης Μαυρέλος γεννήθηκε το 1964 στη Λαγκάδα της Χίου. Εντάχθηκε στον χώρο της αριστεράς από το 1981. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Ηράκλειο το 1983.

Μετεκπαιδεύτηκε στην ειδική αγωγή στην Αθήνα το 1996 και εκλέχθηκε στη διοίκηση του Μαρασλείου Διδασκαλείου το 1997-1998 ως εκπρόσωπος των δασκάλων.

Υπηρέτησε στην δημόσια εκπαίδευση σε σχολεία της περιφέρειας Αττικής από το 1987. Την ίδια χρονιά συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην συνέχεια εξελέγη σε συλλόγους εκπαιδευτικών: πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας, αντιπρόσωπος στην ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ μέχρι το 2014.

Το 1995, 2004 και το 2007 εκλέχθηκε στην διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.

Από το 2007 με πολιτική και κινηματική δράση στη Χίο.