Ζητούν περισσότερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Υποστελεχωμένες σε αξιωματικούς είναι οι διευθύνσεις αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου, επισημαίνει με έγγραφό της προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επισημαίνοντας συνάμα το γεγονός ότι οι διευθύνσεις αυτές βρίσκονται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή, όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Ειδικότερα, η Ένωση επισημαίνει τα εξής:

«Ενώ οι καταστάσεις απαιτούν αυξημένη παρουσία αξιωματικών σε κάθε διεύθυνση αστυνομίας, υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και συγκεκριμένα 2 στη Δ.Α. Λέσβου, 6 στη Δ.Α. Χίου και 3 στη Δ.Α. Σάμου.

Παράλληλα, η συνεχής παρουσία ενισχυτικών δυνάμεων από την ηπειρωτική Ελλάδα έχει δυσανάλογη σύνθεση χαμηλόβαθμων – αξιωματικών, γεγονός που προκαλεί επιπλέον φόρτο στους υπάρχοντες αξιωματικούς των τοπικών διευθύνσεων.

Τέλος, η επικείμενη ενίσχυση των διευθύνσεων αστυνομίας του Βορείου Αιγαίου με 580 συνοριακούς φύλακες, καθιστά αναγκαία την πλήρη στελέχωσή τους με αξιωματικούς και ίσως και την αντίστοιχη αύξηση των οργανικών θέσεων αξιωματικών σε αυτές».

Ζητά, τέλος, την κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση νεοεξερχόμενων υπαστυνόμων Β΄ της ΣΑΕΑ και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σε ετήσια βάση προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αξιωματικών, ξεκινώντας από το τρέχον έτος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια