Γκρίνιαξαν, αλλά κατόπιν εορτής, για τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη

Γκρίνιαξαν για τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καμιά δεκαπενταριά πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, που συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, στον Οίκο Χίου Διδασκάλου, με πρωτοβουλία του προέδρου της Λαγκάδας κ. Στέφανου Τσίγκου.

Η συζήτηση, με την πενιχρή – ωστόσο – συμμετοχή, περιεστράφη κυρίως στις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών, οι οποίες – όπως, άλλωστε, έχει επισημανθεί και από εδώ – είναι εξαιρετικά υψηλές, χωρίς να υπάρχει και το ανάλογο αποτέλεσμα στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Συζήτηση έγινε, επίσης, στη μεταβολή των χρεώσεων για το νερό ύδρευσης με την αλλαγή των ορίων κατανάλωσης σε διάφορες περιοχές, για τις οποίες – όπως τόνισε ο κ. Τσίγκος – η ΔΕΥΑΧ παρέλαβε έτοιμα δίκτυα, που εν πολλοίς είχαν κατασκευαστεί με προσωπική εργασία.

Οι συναντήσεις των προέδρων φαίνεται ότι θα επαναληφθούν την προσεχή εβδομάδα, μία στην Βολισσό για τα βορειόχωρα και μία μάλλον στα Νένητα για τα νοτιόχωρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση των αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη έχει ουσιαστικά λήξει, με την απόφαση της 7ης Ιανουαρίου 2015 του δημοτικού συμβουλίου και η μόνη εκκρεμότητα αφορά την προσφυγή που έχει καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου κατά της συγκεκριμένης απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, της οποίας – σημειωτέον – το μέλλον είναι άδηλον.