Ενημέρωση για το ΣΧΟΟΑΠ Καμποχώρων ζητεί η Ερμ. Φρεζούλη

Την ανάγκη επίσημης ενημέρωσης από τον δήμο Χίου και ουσιαστικής διαβούλευσης για το ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) των Καμποχώρων, επισημαίνει η κα Ερμιόνη Φρεζούλη, δημοτική σύμβουλος με τη Χιακή Συμπολιτεία.
Με αφορμή την ανακοίνωση της δίμηνης προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων επί του παραπάνω σχεδίου, η κα Φρεζούλη εκφράζει την ελπίδα ότι “είναι θέμα χρόνου να υπάρξει η σχετική επίσημη ενημέρωση των πολιτών από το Δήμο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τις υπηρεσίες. Καθώς η σημασία των ΣΧΟΟΑΠ είναι τεράστια, αφού καθορίζουν, μεταξύ άλλων, και τα έργα που θα γίνουν την επόμενη πενταετία,
Καθώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε όχι μόνο τη σημασία του, αλλά και το τι ακριβώς είναι, τι περιλαμβάνει, και πόσο θα μας επηρεάσουν όσα θα προβλεφθούν τελικά,
Καθώς θεωρούμε ότι είναι ευθύνη του Δήμου και των υπηρεσιών να ενημερώσουν τους κατοίκους και τους καλέσουν σε ανοιχτές συζητήσεις διαβούλευσης, …θέλουμε να πιστεύουμε ότι άμεσα οι αρμόδιοι θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση (που απαιτεί προηγουμένως σε βάθος ενημέρωση) για να καθορίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι τα όσα θα προγραμματιστούν και θα γίνουν στον τόπο τους”.