Καμπανάκι ΝΟΔΕ στη Συγγρού

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο, μετά την οριστικοποίηση της απόφασής τους να μην γίνει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη της Χίου.

Το ήδη βαρύ κλίμα, που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις τους εδώ και καιρό, πριν ακόμα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες, φαίνεται ότι πλέον δεν μπορεί να αναστραφεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν τοπικά στελέχη του κόμματος.

Η προσπάθεια της ΝΟΔΕ Χίου του κόμματος να συντονίσει και να ομονοήσει τους υποψηφίους έπεσε στο κενό και πλέον ο καθένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων οργανώνει ακόμα και την δική του ξεχωριστή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση.

mitar_stavrin

Το μήνυμα έχει φτάσει στη Συγγρού

Η πρόταση της ΝΟΔΕ για κεντρική συγκέντρωση έγινε αποδεκτή μόνο από τον κ. Γιάννη Ξενάκη, που παρέστη στην σχετική σύσκεψη και την κα Μαρία Σταυρινούδη, ενώ αντίθετος εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Νότη Μηταράκη. Η στάση του κ. Σταύρου Μιχαηλίδη δεν ήταν από την αρχή απολύτως ξεκαθαρισμένη, αλλά κι εκείνος τελικά έκλινε προς το να γίνει μια κοινή συγκέντρωση.

Από την πλευρά τους, πλέον, οι αρμόδιοι της ΝΟΔΕ Χίου φαίνεται ότι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Έχουν, ωστόσο, ενημερώσει την Συγγρού για την έκρυθμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Χίο, καθώς και τις συνέπειές της και περιμένουν την παρέμβασή της, αλλά μάλλον θα έρθει… κατόπιν εκλογών.

xenakis 1

 

Κατάσταση έξω από κάθε λογική

Ο κ. Γιάννης Ξενάκης, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι αυτό που γίνεται είναι έξω από κάθε λογική, δείχνει ποιος σκέφτεται ή όχι την παράταξη και τόνισε ότι ο ίδιος θέτει πάνω από όλα την παράταξη και τους πολίτες που καλούνται να ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία. Επιφυλάχθηκε δε να το καταγγείλει και δημοσίως στην συνέντευξη Τύπου που οργανώνει την προσεχή Δευτέρα.

Το έκρυθμο κλίμα έχει μεταφερθεί και στα κομματικά στελέχη, καθώς και στη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αρκετά τα στελέχη εκείνα, τα οποία – είτε στη φάση των αναταράξεων εν όψει επιλογής των υποψηφιοτήτων, είτε αργότερα στις αψιμαχίες αρχικά και σοβαρές καταγγελίες εν συνεχεία – έχουν αποστασιοποιηθεί από τις εξελίξεις και παρακολουθούν «από το σπίτι» την προεκλογική δραστηριότητα. Κάποιοι θεωρούν εαυτούς αδικημένους, κάποιοι εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια έως και αηδία για τις εντάσεις και προτιμούν, όπως λένε χαρακτηριστικά, να μην ανακατευθούν, «γιατί μπορεί και να μας φορτώσουν ευθύνες για τυχόν αρνητικά αποτελέσματα».

Δεν είναι καλύτερο το κλίμα στην βάση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που βλέπουν ότι ενώ το κόμμα δίνει έναν σκληρό αγώνα, τα στελέχη του και ειδικότερα οι υποψήφιοι βουλευτές δεν βρίσκουν κοινό τόπο.

mixailidis 02

 

Το πρόγραμμα των ξεχωριστών συγκεντρώσεων

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι προγραμματισμένες κεντρικές εκδηλώσεις των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο, παρουσιάζονται ως ακολούθως:

Ο κ. Γιάννης Ξενάκης, οργανώνει συνέντευξη Τύπου, την προσεχή Δευτέρα και ώρα 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο», στην οποία θα αναφέρει το πρόγραμμά του και ενδεχομένως να καλέσει και φίλους του, δίνοντας με τον τρόπο αυτό χαρακτήρα και συγκέντρωσης.

Η κα Μαρία Σταυρινούδη, οργανώνει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή της τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, στις 7:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Χανδρής».

Ο κ. Νότης Μηταράκης, οργανώνει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 6:30, στο ξενοδοχείο «Χανδρής».

Ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, οργανώνει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Χανδρής».

Διαβάστε ακόμα: Μαίνεται ο πόλεμος στη Νέα Δημοκρατία

Καταγγελίες της κας Μ. ΣταυρινούδηΤι απαντά ο κ. Ν. Μηταράκης