Μέτρα ενίσχυσης της μελισσοκομίας, ανακοίνωσε ο Π. Κουκουλόπουλος

Την λήψη μέτρων για την ενίσχυση της μελισσοκομίας και του εισοδήματος των παραγωγών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας χθες Παρασκευή, στην εκδήλωση των εγκαινίων του 6ου φεστιβάλ ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας.

Το φεστιβάλ, που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται την Κυριακή, πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή 200 παραγωγών, με 600 ιδιαίτερους κωδικούς μελιού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Κουκουλόπουλου:

  1. Στην υπουργική απόφαση που πρόκειται σύντομα να υπογραφεί και η οποία αφορά την οικοτεχνία – τη δυνατότητα δηλαδή του αγρότη να συσκευάζει και να προωθεί τα προϊόντα που παράγει για πώληση – πέρα από το μέλι, τη γύρη, τον βασιλικό πολτό και την πρόπολη θα ενταχθούν και οι κηραλοιφές.
  2. Σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για να   ενταχθεί η γύρη και ο βασιλικός πολτός στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής μελισσοκομίας.
  3. Μετά τις γιορτές τίθεται σε εφαρμογή και επιχειρησιακή λειτουργία το πρόγραμμα «ΑΡΤΕΜΙΣ», που έχει ως στόχο να βάλει φραγμό στις ελληνοποιήσεις. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τα βοοειδή και τα αιγοπρόβατα, θα επεκταθεί στα αυγά και τα πουλερικά και στη συνέχεια στη μελισσοκομία και τα προϊόντα της.

Ο κ. Κουκουλόπουλος στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό μέλι, τονίζοντας πως η ζήτησή του στο εξωτερικό, χάρις στην εξαιρετική του ποιότητα και την υψηλή διατροφική του αξία, είναι έξι φορές μεγαλύτερη από τη σημερινή δυνατότητα των εξαγωγών μας