Νέα γεώτρηση και προσωπικό από την ΔΕΥΑΧ στη Βολισσό

Ανεβάζει τους ρυθμούς της η ΔΕΥΑΧ, προκειμένου να αντιμετωπίσει κατά τρόπο οριστικό και ασφαλή το πρόβλημα υδροδότησης της Βολισσού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αμανής.

Ήδη, έχουν κινηθεί οι διαδικασίας για την ανόρυξη νέας γεώτρησης, η οποία και θα αντικαταστήσει την παλαιά, που υπέστη ζημιά – ενδεχομένως και ανεπανόρθωτη – με αποτέλεσμα το τελευταία διάστημα το νερό της Βολισσού να είναι απολύτως ακατάλληλο προς πόσιν.

Επιπλέον, η ΔΕΥΑΧ προκηρύσσει άμεσα διαγωνισμό για την πρόσληψη ενός υδραυλικού, ο οποίος θα επιβλέπει τα υδρευτικά δίκτυα όλων των χωριών της Αμανής. Θα έχει στη διάθεσή του αυτοκίνητο και τον αναγκαίο εξοπλισμό για να παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε περιστατικό. Για την πρόσληψή του θα ληφθεί υπόψη η εντοπιότητα, διευκρινίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Απόστολος Τζιώτης.

Χθες, οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ για τις ενέργειες που έχουν τεθεί σε κίνηση, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Αυτή την στιγμή η Βολισσός υδροδοτείται αποκλειστικά από την υγιή δεύτερη γεώτρηση.

Όσο δε για εκείνη που υπέστη ζημιά και η οποία έχει εκτός δικτύου πόλης, η ΔΕΥΑΧ συνεχίζει τις τεχνικές παρεμβάσεις για την εξυγίανσή της. Παροχετεύει με υψηλή πίεση και χαμηλή παροχή το αντλούμενο νερό σε παρακείμενο χείμαρρο, με την προοπτική να επανέλθει η διαύγειά του.

Σε κάθε περίπτωση, όπως μας εξηγεί ο κ. Τζιώτης, δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ομαλή υδροδότηση του οικισμού και μάλιστα στην προοπτική της θερινής περιόδου. Η απόφαση έχει ληφθεί και εκτιμούμε ότι σε περίπου έναν μήνα η διάνοιξη της νέας γεώτρησης θα έχει ολοκληρωθεί.