Οι ημέτεροι, ο δράκος και ο κρατισμός στο Νομικό Πρόσωπο

Μέσα σε κλίμα αντεγκλήσεων και έντονων διαξιφισμών διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου του δήμου Χίου, μεταξύ του προέδρου του κ. Παντελή Καμπούρη και της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ κ. Αγγελικής Γκιουβέτση.

Ο κ. Καμπούρης ζήτησε εξηγήσεις επί προσωπικών θεμάτων για όσα του καταλογίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος και ειδικότερα για τις καταγγελίες περί τακτοποίησης ημετέρων και σκανδαλώδεις αναθέσεις έργου σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

nomiko 001

Απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με οποιονδήποτε, διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται προϋπήρχαν ακόμα και της προηγούμενης διοίκησης του Νομικού Προσώπου, ενώ για την ΚΟΙΝΣΕΠ «Πανδώρα» τόνισε ότι ήταν η μοναδική που προσήλθε και κατέθεσε προσφορά στον διαγωνισμό για ανάληψη έργου και παροχής υπηρεσιών στους σταθμούς του Ν.Π.

Πιστεύω στους εξωτερικούς συνεργάτες, τόνισε ο κ. Καμπούρης, είναι αυτοί που στηρίζουν το έργο του φορέα και μπορούν να λειτουργούν τους παιδικούς σταθμούς και εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι καλό να λειτουργούν μόνο με μόνιμο προσωπικό.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επανέλαβε την πάγια αντίθεση του Συλλόγου στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τάχθηκε υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού ή έστω με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά, εκφράζοντας τους φόβους για κατάρρευση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών ελλείψει προσωπικού. Η κα Γκιουβέτση κάλεσε, τέλος, τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου και την δημοτική Αρχή να διεκδικήσουν για τον σκοπό αυτόν τους αναγκαίους πόρους.

nomiko 002

Αρωγός στον κ. Καμπούρη ήρθε ο εκπρόσωπος της μείζονος πλειοψηφίας στο διοικητικό συμβούλιο και προηγούμενος πρόεδρος κ. Βασίλης Μυριαγκός, ο οποίος χαρακτήρισε τις καταγγελίες του Συλλόγου ως πράγματα χιλιοειπωμένα. «Όποιος είναι έξω από τον χορό, λέει πολλά τραγούδια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε, τέλος, την διοίκηση του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και όλους τους εμπλεκόμενους σε ευρεία συζήτηση, στην οποία με συγκεκριμένα παραδείγματα θα κατατεθούν οι περιπτώσεις εκχώρησης έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος – είπε – «δεν είναι δράκος για μένα».

Στη συζήτηση παρενέβη εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Ν.Π. ο κ. Λίναρης, ο οποίος απευθυνόμενος στην κα Γκιουβέτση χαρακτήρισε ως απορριπτέα σε όλο τον κόσμο την ιδεολογία του κρατισμού, «την οποία πρεσβεύετε».

Στο διοικητικό συμβούλιο ο κ. Μυριαγκός έθεσε, επίσης, θέμα για τις καταγγελίες σε προηγούμενη συνεδρίαση σε βάρος του προέδρου του ΚΑΠΗ κ. Τσατσαρώνη, ο οποίος είχε προσέλθει και παρουσίασε το έργο της προηγούμενης διοίκησης.

Να σημειώσουμε ότι η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου διεξήχθη, τελικά στην αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Χίου, καθότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο ήταν κατειλημμένη από την οικονομική επιτροπή κι έτσι αποφεύχθηκε ο συντονισμός των… κραδασμών!