Την Δευτέρα, στην Αθήνα, η κηδεία της καθηγήτριας Αλεξάνδρας Λέκκα

Κηδεύεται τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015, στη 1.30 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στην Αθήνα, η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Λέκκα, που έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιανουαρίου 2015.

Την ίδια ώρα, το Γυμνάσιο Βολισσού θα τελέσει στην εκκλησία του Χριστού στη Βολισσό, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της στην οποία θα παραστούν οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου και όσοι την έχουν γνωρίσει και επιθυμούν να την αποχαιρετίσουν από μακριά με αυτό τον τρόπο.

Ο Σύλλογος των διδασκόντων του Γυμνασίου Βολισσού, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Στη Βολισσό και στο Γραφείο του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις «Μιχ. Παπαμαύρος», σήμερα 8 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10 π.μ., συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της συναδέλφου Αλεξάνδρας Λέκκα.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Διευθυντής με καταφανή συγκίνηση επεσήμανε ότι η Αλεξάνδρα Λέκκα κατά την υπηρεσία της ως φιλόλογος καθηγήτρια στο σχολείο μας από το 2001 μέχρι το 2004 εργάστηκε με ζήλο και μεράκι προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό της. Για τους μαθητές υπήρξε μια πραγματική παιδαγωγός που φρόντισε να μη μείνει μόνο στα τυπικά διδακτικά της καθήκοντα, αλλά αξιοποιώντας τα επιστημονικά της εφόδια να ανοίξει τους ορίζοντες τους μέσα από την εφαρμογή στην πράξη μεθόδων που αποσκοπούσαν στην πληρέστερη κατανόηση των γνωστικών αντικειμένων, την ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, την ευαισθητοποίηση τους απέναντι σε διάφορα σύγχρονα προβλήματα και την προετοιμασία τους για την ενεργό ένταξή τους στην κοινωνία. Αντιμετώπισε δε, με ουσιαστική ευαισθησία ανάγκες και προβλήματα των μαθητών της. Ως μέλος του Συλλόγου ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και διακρινόταν για τη συναδελφικότητα της τη διάθεση συνεργασίας με όλους και την αγωνιστικότητα της, ιδιαίτερα μάλιστα από τη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου. Αγαπούσε ιδιαίτερα το Σχολείο της Βολισσού και φρόντισε να το αναδείξει με την υλοποίηση διαφόρων πρωτοποριακών προγραμμάτων. Το ίδιο ενδιαφέρον για το σχολείο τη διέκρινε και μετά τη μετάθεσή της.

Ο Σύλλογος, αφού άκουσε τον Διευθυντή αποφάσισε ομόφωνα:

  • – Να παραστεί εκπρόσωπός του στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  • – Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του σχολείου μέχρι τη μέρα της κηδείας
  • – Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της.
  • – Να τελεστεί, την ώρα της κηδείας της, επιμνημόσυνη δέηση στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βολισσού, στην οποία να παραστούν οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου.
  • – Να σταλεί αντίγραφο του παρόντος στην οικογένεια της αείμνηστης.

Το ψήφισμα υπογράφουν ο διευθυντής Σωτήρης Παραδείσης και οι καθηγητές: Νικόλαος Κουτσουλιάς, Εμμανουήλ – Ιωάννης Σκούρας, Μαριάνθη Καλαϊτζή, Σταματία Χατζή, Μιχάλης Μουζακίτης, Γεώργιος Ασκολίδης, Πέτρος Συρρής, Μαρία Πανταλέων, Μαρία Καϊμάκη, Νικόλαος Τσαλουχίδης, Νικόλαος Ρέχας και Ζωή Μπράτσιου.