28 ήδη τα νέα κρούσματα στη νότια Χίο- Οδεύουμε στην λήψη έκτακτων μέτρων

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, αφού πληροφορίες του astraparis.gr κάνουν λόγω για καταγεγραμμένα 28 νέα κρούσματα από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μόνο στη Νότια Χίο.

Τα παραπάνω δεδομένα σε συνδυασμός με τις προβλέψεις για τη σημερινή μέρα αλλά και τα καταγεγραμμένα κρούσματα των προηγούμενων ημερών, εντείνουν τις συζητήσεις και τα σενάρια για επιβολή έκτακτων μέτρων.

Μέχρι στιγμής πάντως εκείνο που ισχύει είναι η κοινή δήλωση του αντιπεριφερειάρχη υγείας κ. Παντελή Βρουλή και του Γενικού Αντιπεριφερειακού Διευθυντή κ. Ελευθέριου Ντουρουντού σύμφωνα με την οποία:

“Λόγω του νέου κύματος της πανδημίας και την σημαντικά ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid – 19 που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά του Β. Αιγαίου, θεωρούνται αναγκαία τα ακόλουθα:

1. Να καταβληθεί, προς αποφυγή του συνωστισμού και όπου αυτό είναι εφικτό, κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν μέχρι την 15η Αυγούστου 2021 από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τους λοιπούς Πολιτιστικούς Συλλόγους. Σε αντίθετη περίπτωση, η ακριβής τήρηση των προβλεπόμενων από τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

2. Συνεχής και αδιάλειπτη διενέργεια ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία σε όλους τους χώρους όπου διαπιστώνεται συνωστισμός.

3. Συστηματική εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία του μέτρου επιτήρησης του κατ’ οίκον περιορισμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του covid – 19.”