350 δενδρύλλια, φυτεύτηκαν από 50 εθελοντές

H δεύτερη δεντροφύτευση της TREEBANK στην Χίο, της πρωτοπόρου πράσινης «Τράπεζας» που συγκεντρώνει δέντρα γιά αναδάσωση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, από το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Το Ίδρυμα, έχοντας αναλάβει την περιβαλλοντική πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός δασικού φυτώριου στην περιοχή του Κορακάρη,  φύτευσε σε μιά μέρα, ακόμη 350 δενδρύλλια, με τη συμμετοχή συνολικά περίπου 50 εθελοντών από το Ίδρυμα, το Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ, το «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα και τον Όμιλο Εταιρειών Τσάκου. Στόχος της εξόρμησης, πέραν του εξωραϊσμού της περιοχής, ήταν η ευαισθητοποίηση της Χιακής κοινωνίας σε περιβαλλοντικά θέματα.

Ήδη η TREEBANK έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.300 δέντρα και έχει φυτεύσει συνολικά περισσότερα από 880 ενώ έπονται το προσεχές διάστημα και οι επόμενες δεντροφυτεύσεις, στη μνήμη της Συνιδρύτριας του Ιδρύματος Ιατρού Δρ. Ειρήνης Σαρόγλου-Τσάκου.

Το Ίδρυμα ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή και υποστήριξη τους και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22710-81970.