Ενημέρωση και πρόληψη στις Οινούσσες μέσω ομιλιών

Ενημερωτικές εκδηλώσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιούνται στις Οινούσσες με πρωτοβουλία του δήμου με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με προβλήματα υγείας και προληπτικής αντιμετώπισης χρόνιων ζητημάτων των κατοίκων.

Τον προηγούμενο μήνα, στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μαρίας Π. Λαιμού» ενημερωτική συνάντηση για την παιδική παχυσαρκία. Στην εκδήλωση προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο ενδοκρινολόγος κ. Παναγιώτης Μοσχούρης, ο διατροφολόγος κ. Περίανδρος Πάμπαλος και ο κ. Γεώργιος Μπουρούς, παιδοψυχολόγος. Oι ειδικοί κατέδειξαν τη σοβαρότητα του ζητήματος της παιδικής παχυσαρκίας και τους κινδύνους για την υγεία, ψυχοσωματική και κοινωνική, που εγκυμονεί η μη λήψη των μέτρων και πολιτικών για την άμβλυνση των συνεπειών της. Το κοινό έθεσε ερωτήσεις και ζήτησε συμβουλές. Ακολούθησε ενδιαφέρον και χρήσιμος διάλογος με τους επιστήμονες για την αποσαφήνιση «μύθων» και θεωριών, που κατά καιρούς διακινούνται στο διαδίκτυο, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου το απόγευμα η ενημερωτική συνάντηση ήταν αφιερωμένη στη σχέση ψυχής και σώματος. Διοργανώθηκε στην αίθουσα «Μαρίας Π. Λαιμού» με την επιστημονική ευθύνη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Κέντρου Παιδιού κι Εφήβου της Χίου. Ομιλήτριες ήταν οι συνεργάτιδες του Κέντρου, ψυχολόγοι κυρίες Πηνελόπη Σπεντζούρη και Κύρα Τσούρου. Μέσω απλής και προσιτής στο ευρύ κοινό παρουσίασης οι προσκεκλημένες εισηγήτριες ανέλυσαν τις επιστημονικές διαπιστώσεις για την αιτιώδη συνάφεια της ψυχικής ισορροπίας με αρκετές σωματικές παθήσεις και παθολογικές νόσους