3η Δεκέμβρη, ημέρα αγώνα για τα ΑμεΑ

Κάθε μέρα είναι μέρα αγώνα και διεκδίκησης για τα αυτονόητα για τα άτομα με αναπηρία. Η 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, για την Περιφερειακή Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία Βορείου Αιγαίου, αποτελεί, “ημέρα διαμαρτυρίας και κοινωνικού ελέγχου, είναι ημέρα απολογισμού και ολοκλήρωσης ενός ακόμα χρόνου αγώνων και αγωνίας για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, που για πολλά άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους δεν είναι καθόλου εύκολη”, είπε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Σοφία Μιχάλα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Η κ. Μιχάλα σημείωσε ότι τα προβλήματα των ΑμεΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου είναι κοινά και παραμένουν παρά τις προσπάθειες και παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της πολιτείας για την επίλυση τους.

Ένα από αυτό που παραμένει σε εκκρεμότητα και δεν προχώρησε καθόλου είναι, η απογραφή των ΑμεΑ στο Βόρειο Αιγαίο έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει ένα σωστός σχεδιασμός για τη στελέχωση ιατρικών και άλλων υπηρεσιών προς αυτά αλλά και για να αναδειχθεί το μεγάλο θέμα της μεγάλης διαρροής παιδιών με αναπηρία που δεν πάνε σχολείο και θα αναζητήσει τα αίτια, που όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί είναι η κακή ενημέρωση των γονέων, το ακατάλληλο σχολικό περιβάλλον στο κτηριακό, η μη κάλυψη της μεταφοράς των παιδιών στο σχολείο και η ελλιπής στελέχωση του προσωπικού, με δασκάλους και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και Ε.Β.Π.

Παράλληλα ο Ομοσπονδία ζητά, τη σωστή λειτουργία των Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ.), τα οποία έχουν περιέλθει στη διοίκηση των γενικών νοσοκομείων, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις να τα αποψιλώσουν, αποσπώντας το προσωπικό που χρειάζονταν, όπως σε αυτό της Σάμου που πήραν την μοναδική γιατρό (παιδίατρο) και την διοικητικό υπάλληλο χωρίς να αντικατασταθούν, την δημιουργία ΚΕΠΑ σε Λήμνο και Ικαρία και τη στελέχωση του ΕΚΑΒ σε όλα τα νησιά.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια