Ανάδειξη Χιωτών προσκόπων σε προσκόπους έθνους (2019)

Τέσσερις πρόσκοποι από τη Χίο, αλλά και ένας ενήλικος εθελοντής από το Βόλο που συνεχίζει την προσκοπική του ζωή ακόμη και σαν φοιτητής, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στη Χιώτικη Προσκοπική Κίνηση, απόκτησαν τον τίτλο του Προσκόπου του Έθνους.

Σε μια σεμνή και λιτή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Κολλεγίου Αθηνών – Ψυχικού, η τελετή Ονομασίας Προσκόπων Έθνους, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου,  της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων,  κας  Νίκης Κεραμέως, καθώς και του θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Οι νέοι χιώτες «Πρόσκοποι Έθνους» είναι η Υπατία Ζαννίκου από το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου και οι: Μαρία Ιωσηφίδου, Αγγελική Καμπούρη, Κωνσταντίνος Μουσικός, από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου, καθώς επίσης και ο βολιώτης Θάνος Γράντζας που αυτή την περίοδο ζει και σπουδάζει στη Χίο.

Η ανάδειξη σε «Πρόσκοπο Έθνους», αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση για έναν Ανιχνευτή (νέοι και νέες από 15 έως 18 ετών), ο οποίος έχει ολοκληρώσει την ανιχνευτική του πρόοδο μέσα από την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή του στα δρώμενα της προσκοπικής του ζωής. Στην τελετή ονομασίας των Προσκόπων Έθνους απονέμεται στον Ανιχνευτή ή την Ανιχνεύτρια το γαλάζιο μαντήλι με το μαίανδρο των Προσκόπων Έθνους, καθώς και το Εθνόσημο του Προσκόπου Έθνους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια