Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανακοίνωσε την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).
Η απεργία θα αρχίσει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 31 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 1η Ιουνίου 2015.
Σε εξώδικη δήλωση – γνωστοποίηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς η ΟΣΥΠΑ ζητά να τεθεί η ΥΠΑ άμεσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού έχει απαξιωθεί απ΄ όλες τις κυβερνήσεις κατά τα τελευταία δέκα έτη σε όλους τους τομείς και αντιμετωπίζει ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα και έλλειψης προσωπικού.
Ειδικότερα, η ΟΣΥΠΑ ζητά:
– Την άμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις που πρέπει να γίνουν και δεν έγιναν, σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης.
– Την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα.
– Την άμεση καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014.