Καθυστερήσεις στην αποκατάσταση του ΡΕΞ, στη Χίο, καταγγέλλει η Σύμπραξη Δημιουργίας

Ανεξήγητη στασιμότητα στο έργο αποκατάστασης του πρώην κινηματογράφου «ΡΕΞ», στην προκυμαία της Χίου, επισημαίνει η δημοτική παράταξη Σύμπραξη Δημιουργίας και καταγγέλλει την δημοτική αρχή Χίου και ειδικότερα τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μαλαφή για «πρωτοφανή κωλυσιεργία, κρατώντας τη δημοπράτηση παγωμένη στα συρτάρια του δήμου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – ερώτηση προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χίου, που υπέβαλε η Σύμπραξη Δημιουργίας, σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, έχει ως ακολούθως:

Κύριε πρόεδρε,

Με έντονη ανησυχία παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες την ανεξήγητη στασιμότητα γύρω από το έργο αποκατάστασης του κινηματοθεάτρου «ΡΕΞ». Πρόκειται για ένα έργο πλήρως ώριμο, με έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Παρά τα δεδομένα αυτά, η δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Μαλαφή επιδίδεται σε μια πρωτοφανή κωλυσιεργία, κρατώντας τη δημοπράτηση παγωμένη στα συρτάρια του δήμου.

Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση γεννά βαθιά ερωτηματικά στον λαό της Χίου. Γιατί ένα έτοιμο έργο τέτοιου μεγέθους δεν προχωρά αμέσως στον διαγωνισμό; Καλούμε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να φέρει άμεσα το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Απαιτούμε από τον δήμαρχο κ. Μαλαφή καθαρές απαντήσεις τώρα: Ποιοι λόγοι μπλοκάρουν ένα εξασφαλισμένο έργο 6 εκατομμυρίων και πότε επιτέλους θα γίνει η δημοπράτηση με όρους και προϋποθέσεις που απαιτεί η διαφάνεια και η νομιμότητα; Απαιτούμε ξεκάθαρες και δεσμευτικές απαντήσεις.