Ανοίγει το κολυμβητήριο, αλλά θα «τσιμπήσει» λίγο λόγω καυσίμων

Μετά από περίοδο πλέον των δύο μηνών ανοίγει και πάλι κανονικά αύριο Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019, για το κοινό και τις ομάδες το Ιωνικό κολυμβητήριο Χίου.

Ωστόσο, αν και έγιναν πολλές εργασίες συντήρησης και επισκευών όλο το προηγούμενο διάστημα (αλλαγή δικτύων, επισκευές αντλιών και φωτισμού, συντήρηση πυρασφάλειας κ.λπ.), όλως αιφνιδίως προέκυψε πρόβλημα με την θέρμανση του νερού, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει στις σχετικές εγκαταστάσεις τροφοδοσίας το εργοστάσιο της ΔΕΗ, στο Κοντάρι.

Όπως είναι γνωστό, το νερό του κολυμβητηρίου θερμαίνεται με τον ατμό από το εργοστάσιο της ΔΕΗ καθ΄ όλη την περίοδο λειτουργίας του και με εξαιρέσεις ή συμπληρωματικά τίθενται σε λειτουργία οι καυστήρες του κολυμβητηρίου για την θέρμανση του νερού.

Εκτιμάται ότι το πρόβλημα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου θα αποκατασταθεί έως το τέλος Οκτωβρίου, αλλά έως τότε θα δουλεύουν στο φουλ οι καυστήρες του Ιωνικού και ευτυχώς που η διοίκηση του Νομικού Προσώπου είχε φροντίσει να είναι γεμάτες με πετρέλαιο οι δεξαμενές.