Αδειοδοτήθηκε η εγκατάσταση και αποθήκευση μπάζων στον Κοντυλόπο

Σε μια εβδομάδα περίπου, οπότε και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές εργασίες, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ο χώρος προσωρινής εναπόθεσης αδρανών υλικών του Δήμου Χίου, στον Κοντυλόπο, Θολοποταμίου.

Η διαδικασία για τον Δήμο Χίου ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με την κατάθεση της σχετικής αίτησης για αδειοδότηση στο τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη. Η αίτηση αφορούσε δυο χώρους έναν στον Κοντυλόπο κι άλλον ένα στο Θόλος για τον οποίο ακόμη αναμένεται η έγκριση και μαζί με την εναπόθεση ζητούνταν η έγκριση και της επεξεργασίας των αδρανών υλικών.

Τέσσερα χρόνια μετά και στα χέρια του αντιδήμαρχου καθαριότητα κ. Γιώργου Μπελέγρη, βρίσκεται η άδεια γα την προσωρινή εναπόθεση των μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων (μπάζα) στον Κοντυλόπο.

«Θα χρειαστούμε μερικές μέρες να ετοιμάσουμε τον χώρο ο οποίος θα είναι περιφραγμένος και φρουρούμενος από κάμερες και ύστερα θα μπορούμε να λειτουργήσουμε κανονικά» δήλωσε στο astraparis.gr ο αντιδήμαρχος καθαριότητας.

Σε πρώτη φάση και προκειμένου να γίνει γνωστή η λειτουργία του χώρου στους δημότες και δη στους εργολάβους, η εναπόθεση των μπάζων θα παρέχεται δωρεάν, αλλά μετά από ένα χρονικό διάστημα αυτό θα γίνεται έναντι ενός μικρού αντιτίμου το οποίο ορίζει ο νόμος.

Σε ιδιώτη

Η λειτουργία αυτής της μονάδας είναι κάτι, όπως σημειώνει ο κ. Μπελέγρης, πέρα από τις δυνάμεις του Δήμου Χίου. Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο χώρος θα πρέπει να δοθεί σε κάποιον ιδιώτη που με τα κατάλληλα μηχανήματα θα μπορέσει να κάνει τους διαχωρισμούς των μπάζων στα διάφορα υλικά και μετά να μπορέσει να τα εκμεταλλευτεί. « Έχουμε την άδεια εναπόθεσης για 3 χρόνια. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το δημοπρατήσουμε ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ως μονάδα εναπόθεσης και επεξεργασίας αδρανών υλικών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπελέγρης μην κρύβοντας πως ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες γι αυτή την δραστηριότητα.

Τα οφέλη από τη λειτουργία ενός τέτοιο χώρου είναι σημαντικά, οικονομικά αφενός αφού θα μειωθούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων του δήμου που μεταφέρουν φερτά υλικά στον ΧΥΤΑ, ένα επιπλέον έσοδο από το ενοίκιο που θα καταβάλει ο όποιος ιδιώτης αναλάβει την επιχείρηση και περιβαλλοντικά αφού όλος αυτός ο όγκος των φερτών υλικών δεν θα πηγαίνει στον ΧΥΤΑ αυξάνοντας έτσι το εύρος ζωής του.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια