Agora Residence, από το αρχοντικό του χθες, σε ξενώνα του σήμερα

Η καρδιά της αγοράς απόκτησε μια όαση ξεκούρασης και αναζωογόνησης, έναν χώρο που έχει καταφέρει να συνδυάσει μοναδικά, χάρις στο ταλέντο της αρχιτέκτονος Λένιας (Λεμονιάς) Στεφανίδου, το χθες με το σήμερα, το παρελθόν με το παρόν τις σύγχρονες τάσεις και γραμμές με τους κλασσικούς ρυθμούς και άξονες.

Η είσοδος

Ο λόγος για το Agora Residence, στο 48 της Απλωταριάς, που άνοιξε τις πύλες του στις 15 Ιουλίου 2019, προσφέροντας όχι μόνο διαμονή στο κέντρο της πόλης αλλά και στυλιστική και αισθητική άποψη.

Στο αρχοντικό του 1890, το οποίο ανήκε στην οικογένεια Πισσή, ο κ. Βασίλης Παπάς και ο κ. Νίκος Φύκαρης, είδαν μια επιχειρηματική ευκαιρία, για την δημιουργία ενός ξενώνα, τον οποίο η πόλη έχει απόλυτη ανάγκη.

Η Λένια Στεφανίδου (αριστερά) είχε την έμπνευση και η Αθηνά Φύκαρη (δεξιά) στην διαχείριση πλέον του ξενώνα.

Το σχέδιο για την διαμόρφωση και διακόσμηση του χώρου ανέλαβε η Λένια Στεφανίδου. Επαναφέροντας την οργάνωση του παλιού αρχοντικού σε δωμάτια, αναδεικνύοντας τα παλιά στοιχεία, (ζωγραφική στα ταβάνια, μοτίβα, σκαλίσματα, μεγάλα παράθυρα κ.λπ.) και προσθέτοντας σύγχρονες πινελιές, κατάφερε το  Agora Residence, να έχει ένα μοναδικό στυλ και χαρακτήρα.

Άνεση και πολυτέλεια
Τα παλιά έπιπλα έχουν “δέσει” διακοσμητικά με το ταβάνι στο συγκεκριμένο δωμάτιο.
Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του ύφος. Η έμπνευση βασίστηκε στα στοιχεία που ήδη είχε το κάθε δωμάτιο, άλλα με σκαλιστά ταβάνια, άλλα ζωγραφισμένα, άλλα με ροζέτες, το καθένα ξεχωριστά έχει και το δικό του στυλ. Γι΄ αυτό και κανένα από τα 9 συνολικά δωμάτια που διαθέτει το Agora Residence, δεν μοιάζει με το άλλο.

«Επαναφέραμε την αρχική οργάνωση του χώρου. Το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του ύφος άλλο είναι κλασικό, άλλο πιο μοντέρνο, ανάλογα με τα στοιχεία που ήδη είχε μέσα το δωμάτιο συνθέσαμε μια καινούργια εικόνα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις αλλά με σεβασμό στο παρελθόν, αναφέρει η αρχιτέκτονας.

Λένια (Λεμονιά) Στεφανίδου
Ένα από τα δωμάτια στο οποίο διατηρήθηκε το σκάλισμα, η ροζέτα και το χρώμα στο ταβάνι και διακοσμήθηκε ανάλογα.
Ένα από τα υπέροχα ζωγραφιστά ταβάνια που κοσμούν τα δωμάτια του Agora Residence
Τα μεγάλα παράθυρα, άλλο ένα χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής του κτιρίου που διατηρήθηκε και αναδείχθηκε
Εσωτερικός χώρος υποδοχής και ρεσεψιόν
Μπαλκόνι με θέα

Το Agora Residence είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση ισορροπίας ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα. Η Λένια Στεφανίδου κατάφερε και τα δυο να συμβιώσουν αρμονικά σε έναν χώρο που είναι μεν ένα κτίριο του περασμένου αιώνα, αλλά εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες ενός επισκέπτη, ενός επαγγελματία που βρέθηκε για διακοπές ή και για επαγγελματικούς λόγους στο νησί μας.

«Η πόλη της Χίου έχει ανάγκη από καταλύματα. Βρήκαμε αυτό το παλιό κτίριο και θέλαμε να το αναδείξουμε σε ξενώνα σεβόμενοι την αρχιτεκτονική του. Είναι ένας σύγχρονος ξενώνας που παρέχει όλες τις ανέσεις στον επισκέπτη, κάναμε τις καλύτερες επιλογές υλικών, με άνετα κρεβάτια με ανατομικά στρώματα, επίπεδες τηλεοράσεις, WiFi, παροχές για καφέ και τσάι και γραφείο εργασίας. Ορισμένα από τα δωμάτια διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπαλκόνι με θέα στην πόλη. Παράλληλα, προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα καλάθι με τα τοπικά μας προϊόντα από την ΕΜΧ, στο ψυγείο υπάρχει μπύρα Χίου και γενικά θέλουμε ο επισκέπτης του Agora Residence να γνωρίσει το νησί και τα προϊόντα του», αναφέρει ο κ. Βασίλης Παπάς.

Επίσης ιδιαίτερο στυλ προσθέτου, τα έπιπλα των γιαγιάδων μας που είναι όμως έτσι τοποθετημένα που προσθέτουν κι άλλα στοιχεία στον χαρακτήρα του χώρου, αλλά και οι πίνακες με ξύλο, μέταλλο και σκοινί που κοσμούν τους τοίχους.

Ο κήπος θα λειτουργήσει και ως καφέ- μπαρ

Και κήπος στην καρδιά της πόλης

Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Αφού στην πίσω πλευρά του Agora Residence, μπαίνεις σε ένα κήπο στην καρδιά της πόλης που δεν θυμίζει σε τίποτα πόλη. Αποκομμένος από τη φασαρία και τους ρυθμούς του κεντρικότερου δρόμου της πόλης, την Απλωταριά, και διαμορφωμένος λιτά αλλά αρμονικά, ο κήπος αποτελεί χώρο χαλάρωσης και φιλοδοξίας.

Στόχος για τους ιδιοκτήτες είναι ο κήπος εκτός από χώρος χρήσης για τους ενοίκους, όπου θα μπορούν να απολαμβάνουν το πρωινό ή τον καφέ τους, να μετατραπεί και σε  χώρο για καφέ ή για ποτό για όλους τους Χιώτες.

 

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια