«Άγρια θάλασσα» ο Κλιαμενάκης, για προσλήψεις ημετέρων και προσφυγικό

Σε περιδίνηση έχει περιέλθει η δημοτική αρχή Κάρμαντζη ύστερα από τα απανωτά κτυπήματα που δέχεται τις τελευταίες ημέρες και που ως όλα δείχνουν θα υπάρξει και συνέχεια.

Μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Χάρη Μπουρνιά, ένας ακόμα αντιδήμαρχος ο κ. Γιώργος Κλιαμενάκης (Ιωνίας) έχει υποβάλει την παραίτησή του, η οποία προσώρας δεν έχει γίνει δεκτή.

Πέτρα του σκανδάλου, όπως καταγγέλλει ο κ. Κλιαμενάκης, είναι οι κατά συρροή προσλήψεις σε φορείς του δήμου Χίου συγγενικών προσώπων δημοτικού συμβούλου, ο οποίος εξελέγη με άλλη παράταξη και πλέον έχει προσκολληθεί στην παράταξη του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Το γεγονός αυτό έχει καταγγείλει ο αντιδήμαρχος Ιωνίας δηλώνοντας συνάμα παραίτηση, η οποία έχει μπει στην… αναμονή από τον δήμαρχο, με τη προσδοκία ότι μπορεί να τον ηρεμήσει.

Φουρτούνα και στο προσφυγικό από τον Κλιαμενάκη

Σαν να μην έφτανε, όμως, αυτό, ο κ. Κλιαμενάκης στην περιβόητη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου, 23 Ιανουαρίου 2921, στο δημαρχείο με την συμμετοχή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, διαχώρισε πλήρως την θέση του από την… κωλοτούμπα Κάρμαντζη, που τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος αφού δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την νέα δομή κι ότι εκείνο που χρειάζεται η Χίος είναι ένας μικρός χώρος για την καταγραφή και ταυτοποίηση και μόνον, υπενθυμίζοντας – συνάμα – την σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αποχώρησε επιδεικτικά από την σύσκεψη.

Κατά τα λοιπά, ακολούθησε ανακοίνωση, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021,του κ. Κάρμαντζη, με την οποία και ολοκληρώθηκε η αποδοχή από την δημοτική αρχή των επιταγών του κ. Μηταράκη, για την δημιουργία νέας δομής.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, την σκληρή απάντηση που έλαβε ο κ. Κάρμαντζης από την Πρωτοβουλία για τη Χίο, στην προσπάθειά του να αποσπάσει από την παράταξη κι άλλους δημοτικούς συμβούλους, με το δέλεαρ (και αυτή τη φορά) θέσεων αντιδημάρχων, προσπάθεια η οποία έπεσε στο κενό.