Αλληλέγγυο στους εργαζόμενους του Νηρέα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Στην άρνηση των εργαζόμενων του Νηρέα να υποφράψουν συλλογική σύμβαση στέκεται αλληλέγγυο το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

“Με τη στάση τους αυτή  οι συνάδελφοι στις μονάδες του «ΝΗΡΕΑ» στη Χίο αλλά και πανελλαδικά, δίνουν μιας πρώτης τάξης απάντηση σ’ αυτά τα σχέδια.  Στάση απόρριψης της σύμβασης σημαίνει άρνηση στο να εξαναγκάζονται να δουλεύουν τις αργίες αλλιώς χάνουν μεροκάματο ή προσμετράται η αργία στα εβδομαδιαία ρεπό. Είναι ολοφάνερο ότι η εργοδοσία εκμεταλλεύεται τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Για αυτό το λόγο είναι δεμένα τα χέρια του ΣΕΠΕ. Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για νομικές λύσεις.”, αναφέρει στην ανακοίνωση του το σωματείο καταλήγοντας:

“Η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων έρχεται μέσα από την οργάνωση. Για αυτό κι τους καλούμε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να μη φοβηθούν. Να συμπορευτούν με την Ομοσπονδία τους που έχει διαμορφώσει και καταθέσει στο Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες, η υπογραφή της οποία θα σημάνει αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Χρειάζεται να υψώσουν το ανάστημά τους βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας είναι ζητούμενο σε κάθε χώρο δουλειάς στα σούπερ μάρκετ, στα εμπορικά καταστήματα κλπ. Κάνουμε προσπάθειες να ενημερώσει και να οργανώσει σ αυτήν την κατεύθυνση κάθε συνάδελφο.

Ο αγώνας για ΣΣΕ είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους!”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια