Αναβαθμίζεται ο Ξενάκης μετά την… παραίτηση – Τι τρέχει με τον Ζερβάκη;

Η πανωλεθρία με το μονοπάτι των Θυμιανών, στην περιοχή Αγίου Γιάννη Φακά, είχε και τις πολιτικές προεκτάσεις της στην δημοτική αρχή, με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννη Ξενάκη αντί να απομακρυνθεί, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει υποβάλλοντας την παραίτησή του, να αναβαθμίζεται!

Την σχετική απόφαση για νέες πρόσθετες αρμοδιότητες του κ. Ξενάκη, πέραν εκείνων του αντιδημάρχου Μαστιχοχωρίων και τεχνικών υπηρεσιών, υπέγραψε το πρωί της Παρασκευής, 29 Μαΐου 2020 ο δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, παρέχοντάς του τις αρμοδιότητες της διεύθυνσης προγραμματισμού, οργάνωσης & πληροφορικής.

Οι αρμοδιότητες αυτές μέχρι σήμερα ήταν «ορφανές», πλην εκείνης του προγραμματισμού, όπου άτυπα ασκούσε τα σχετικά καθήκοντα ο γενικός γραμματέας του δήμου Χίου κ. Αντώνης Ζερβάκης. Στην απόφαση δεν αναφέρεται κάτι επ΄ αυτού, εικάζεται, όμως, ότι πλέον ο κ. Ζερβάκης δεν θα ασχολείται με τα θέματα προγραμματισμού, ΕΣΠΑ κ.λπ. και αναλαμβάνει ρόλο και έργο ο κ. Ξενάκης.

Η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων αυτών από τον κ. Ζερβάκη έρχεται δύο μόλις ημέρες μετά από το διπλό «άδειασμά» του στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης, 27 Μαΐου 2020, από τον πρόεδρο του σώματος κ. Παύλο Καλογεράκη και συγκεκριμένα για το θέμα της συνδρομής του δήμου Χίου στο διεθνές δίκτυο δήμων ALDA. Ο κ. Ζερβάκης είχε εισηγηθεί αρνητικά και ο κ. Καλογεράκης παρενέβη παρουσιάζοντας στο σώμα δική του θετική εισήγηση, η οποία και υπερψηφίσθηκε.

Το δεύτερο «άδειασμα» αφορούσε την απόρριψη από το σώμα αιτήματος για μείωση του ενοικίου σε συγκεκριμένο ακίνητο που χρησιμοποιεί αποτυχών υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Κάρμαντζη. Το αίτημα αυτό συγκέντρωσε μόνον 17 θετικές ψήφους και ο κ. Ζερβάκης ισχυρίσθηκε ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό το αίτημα. Ο κ. Καλογεράκης αντέτεινε ότι επί τέτοιας οικονομικής φύσεως θέματα απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ήτοι 21 θετικές ψήφοι και ως εκ τούτου η ένσταση του γενικού γραμματέα απερρίφθη, όπως και το αίτημα του επιχειρηματία.

Η τοποθέτηση Ξενάκη για τον… κακό δρόμο που πήρε το μονοπάτι

Από τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ξενάκη ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020, τα ακόλουθα:

«Σήμερα 28/5/2020 έγινε επιτόπου συνάντηση στο τμήμα του υπό συντήρηση μονοπατιού από περιφερειακό μέχρι Άγιο Ιωάννη Φακά.

Συμμετείχαν ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Μανδάλας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φρεζούλης, οι επιβλέποντες μηχανικοί της υπηρεσίας του δήμου, ο κ. Χαλάτσης, ο ανάδοχος του έργου και συμπολίτες.

Είναι δεδομένο, πως εκ παραδρομής και μη συνεννόησης του αναδόχου του έργου με τους επιβλέποντες του έργου μηχανικούς μετά την χειρωνακτική χορτοκοπή, ο ανάδοχος προχώρησε σε εργασίες που δεν ήταν τμήμα της μελέτης μονομερώς.

Αποφασίσθηκε η πλήρης αποκατάσταση του μονοπατιού από τον ανάδοχο, πλήρης οριοθέτηση του ιστορικού μονοπατιού και επιπλέον παρεμβάσεις που θα δώσουν ακόμα καλύτερη μορφή και εικόνα από ότι προβλεπόταν με την προοπτική μοριοδότησης του για ένταξη του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των καλύτερων περιπατητικών ιστορικών διαδρομών Ευρώπης.

Όσον αφορά την καταστροφή δέντρων, ανήκει στην φαντασία αυτών που θεώρησαν σκόπιμο να αναγάγουν το θέμα πολιτικά.

Φωτογραφίες που επισυνάπτω καταδεικνύουν την κοπή κλαδιών που εμπόδιζαν την διέλευση και η αυτοψία του δασαρχείου επιβεβαιώνει τα περί υπερβολής και έμφασης σε αυτονόητα.

Εγείρεται τέλος το θέμα της χθεσινής ραδιοφωνικής παρέμβασης μου στο θέμα. Ενημερώθηκα πριν τοποθετηθώ, από την τεχνική υπηρεσία ότι ακολουθείται κατά γράμμα η εφαρμογή της μελέτης. Αυτό σημαίνει, ότι οι επιβλέποντες μηχανικοί δεν γνώριζαν, ως όφειλαν την μονομερή ενέργεια του αναδόχου με αποτέλεσμα την λανθασμένη ενημέρωσή μου.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, ζητώ δημόσια και ταπεινά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου και έθεσα την παραίτηση μου στην διάθεση του δημάρχου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια