Αναβολών συνέχεια στην δίκη του Μερμηγκούση, απουσία μαρτύρων

Μια ακόμα αναβολή, την τρίτη κατά σειρά, πήρε ο κ. Ματθαίος Μερμηγκούσης, του οποίου η έφεση κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης με τον αντιρατσιστικό νόμο, τον Απρίλιο του 2017,  για επίθεση κατά προσφύγων, επρόκειτο να εκδικασθεί το πρωί της Πέμπτης, 14 Νοεμβρίου 2019.

Ο κατηγορούμενος επικαλέσθηκε στο δικαστήριο την απουσία του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κώστα Βεργίνα, προβάλλοντας λόγους απασχόλησής του υπό την ιδιότητα του αντιδημάρχου Χίου. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το εν λόγω αίτημα ως αόριστο.

Όμως, εκτός του συνηγόρου υπεράσπισης απουσίαζαν και αρκετοί μάρτυρες, κάποιοι – οι πρόσφυγες για παράδειγμα – προφανώς δικαιολογημένα, αφού ενδεχομένως να μην βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα. Απουσίαζαν, ωστόσο και άλλοι μάρτυρες, υπεράσπισης και κατηγορίας, κάποιοι υποτίθεται ήταν παρόντες στον προθάλαμο, αλλά την ώρα της εκφώνησης των ονομάτων από την πρόεδρο του δικαστηρίου δεν ανευρέθησαν.

Έτσι, το δικαστήριο μετά και από την σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ανέβαλε λόγω απουσίας των μαρτύρων την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 2 Απριλίου 2020.

Η προηγούμενη δίκη, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου, στις 11 Απριλίου 2019, είχε αναβληθεί, επειδή αστυνομικός και ουσιώδης μάρτυρας της υπόθεσης απουσίαζε στο εξωτερικό. Σήμερα ήταν παρών, αλλά απουσίαζαν άλλοι.

Πρωτόδικα ο κ. Μερμηγκούσης είχε καταδικασθεί για την επίθεση κατά προσφύγων και μεταναστών, τον Απρίλιο του 2017, πίσω από το δημαρχείο Χίου με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια