
Ανυπομονούν να αρχίσει το clear way του αεροδρομίου
Ήταν όλοι εκεί, σε μια διαδικασία τυπική μεν, αλλά που ήθελαν να την σηματοδοτήσουν ως την έναρξη ουσιαστικής προόδου για το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χίου, αρχής γενομένης – στην παρούσα φάση – από την εκκαθάριση του απαλλοτριωθέντος χώρου, το λεγόμενο και clear way.
Τυπικά, λοιπόν, σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στις 9 το πρωί, έγινε η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας «Πυλώνας Α.Ε.» στο έργο, παρουσία εκπροσώπου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που είναι ο κύριος του έργου, καθώς και των τοπικών αρχών.
Σε πρώτη φάση, σε ό,τι αφορά το ουσιαστικό μέρος του έργου, θα αρχίσουν οι αποξηλώσεις δικτύων και εξοπλισμού των οργανισμών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΧ) και εν συνεχεία θα αρχίσει η εκκαθάριση της έκτασης και η περίφραξή της.
Να σημειώσουμε ότι η σύμβαση, ύψους 148.180,32 ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ, προβλέπει περάτωση του έργου σε 5 μήνες από την υπογραφή της.
Στην συνάντηση εγκατάστασης παρέστησαν (φωτογραφία) ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς (καθήμενος αριστερά) και απέναντί του ο πρόεδρος της «Πυλώνας Α.Ε.» κ. Γιώργος Γιαλούρης, όρθιος δεξιά ο κ. Δήμης Μυλωνάδης, εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, όρθιος αριστερά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Απόστολος Τζιώτης και δίπλα του (καθήμενη) η κα Μαρία Βαπορίδου από την ΥΠΑ και τέλος (καθήμενος στο γραφείο του) ο οικοδεσπότης αερολιμενάρχης Χίου κ. Μιχάλης Πουπάκης.
