Ανοίγει ο δρόμος για τα Καρδάμυλα, θα κλείσει πάλι στις 10 το βράδυ

Χωρίς την γραπτή απόφαση – γνωμοδότηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και με την επιμονή και προσωπική εισήγηση και απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, συναινούντος και του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, ανοίγει άμεσα ο δρόμος προς και από τα Καρδάμυλα, που παραμένει εδώ και μία εβδομάδα κλειστός, λόγω του κινδύνου στο φράγμα του Σαραπιού.

Ο δρόμος θα παραμείνει ανοικτός έως τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, 1η Φεβρουαρίου 2019, θα κλείσει στην διάρκεια της νύκτας και θα ανοίξει εκ νέου στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου για να κλείσει και πάλι το βράδυ στις 10 της ίδιας ημέρας, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας Χίου που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής κι ενώ προηγουμένως ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ κ. Μάνος Μισυρλής είχε αναφέρει ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος για την ασφάλεια του προφράγματος και της κυκλοφορίας στην περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σπανέλης ζήτησε να υπάρχει προηγουμένως η υπογεγραμμένη γνωμοδότηση του ΤΕΕ και μετά να ανοίξει ο δρόμος, τούτο δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Κάρμαντζη, ο οποίος – ομού με τον δήμαρχο – πλειοδοτούσαν στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία των Καρδαμύλων, που “είναι σε έκρηξη”.

Κατά τον κ. Κάρμαντζη δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, όπως τόνισε στην συνεδρίαση.

Στην περιοχή θα παραμείνει δύναμη της αστυνομίας για κάθε ενδεχόμενο μέχρι αύριο το πρωί και θα κινούνται διαρκώς στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Το ίδιο και η πυροσβεστική υπηρεσία θα παραμείνει έως αύριο το πρωί στην περιοχή.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια