Ανοικτό το ενδεχόμενο έκπτωσης του αναδόχου του δικαστικού μεγάρου Χίου

Από την φάση «αγκαλίτσες και φιλάκια», που ήταν πριν ένα χρόνο – σε φουλ προεκλογική περίοδο – ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης και ο ανάδοχος του έργου του δικαστικού μεγάρου Χίου κ. Κωνσταντίνος Χούσος, σήμερα – Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024 – ο βουλευτής προδιέγραψε αβέβαιο το μέλλον του εργολάβου. Ανακοίνωσε δε ότι αν δεν ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου, τότε θα κηρυχθεί έκπτωτος.

Διευκρίνισε ότι από την πλευρά του το κράτος τηρεί τις υποχρεώσεις του, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τον ανάδοχο του έργου. Ενώ δε είναι γνωστό ότι έχουν σταματήσει σχεδόν πλήρως οι εργασίες ο ίδιος είπε ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στο εργοτάξιο είδε εργαζόμενους σε εργασίες, αλλά με… χαλαρούς ρυθμούς.

Για το άλλο έργο της… γενιάς μας, το αεροδρόμιο Χίου, ο κ. Μηταράκης επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στην περιφέρεια για τα έργα της παραλιακής και την εξεύρεση αδρανών υλικών, ελλείψει των οποίων έχουν σταματήσει οι εργασίες στον διάδρομο προσγειώσεων – απογειώσεων, ενώ σχεδόν έβγαλε λάδι τον ανάδοχο, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει παρέλθει ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης του έργου!

Για δε το ενδεχόμενο έκπτωσης του αναδόχου, χρησιμοποίησε τους φορείς του τουρισμού που θέλουν οπωσδήποτε να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί το έργο, προκειμένου να δώσει άλλοθι στις καθυστερήσεις, μεταθέτοντας την επανεκκίνησή του πριν το Πάσχα και την ολοκλήρωσή του το 2026!