«Αντάμωμα» στον Εγρηγόρο την Κυριακή με τον Παντελή Θαλασσινό

Παρουσίαση του νέου CD του Παντελή Θαλασσινού, που έχει τίτλο «Με δυο ρολόγια – Εγρηγόρος 2016», με τον συνθέτη –τραγουδοποιό παρόντα,  θα γίνει την προσεχή Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016 και ώρα 7.30 το απόγευμα, στον Εγρηγόρο της Χίου.

Το CD εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αντάμωμα», που ήδη ξεκίνησαν στον μικρό και γραφικό οικισμό και θα συνεχισθούν έως τις 15 Αυγούστου 2016.

Αμέσως μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, στον  ίδιο χώρο (αυλόγυρος σχολείου) θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα των αδελφών Πούπαλου.

Εγρηγοριανοί από κάθε γωνιά της γης, άνθρωποι κάθε ηλικίας που βρίσκονται στο χωριό για το «Αντάμωμα», φόρτισαν με ιδιαίτερη συγκίνηση την εναρκτήρια εκδήλωση, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016. Η έναρξη περιελάμβανε μια ιστορική αναδρομή στον Εγρηγόρο από τον καθηγητή  κ. Γρηγόρη  Σπανό και προβολή βίντεο με εικόνες από την κοινωνική και θρησκευτική ζωή στο χωριό που επιμελήθηκε ο κ. Στάμος Γεντής.  Επίσης,  μια σύντομη αναφορά στους λόγους που του υπαγόρευσαν τούτο το όραμα, έκανε ο εμπνευστής του όλου εγχειρήματος κ. Σωτήρης Χατζημανώλης.

Ο Εγρηγοριανός δημοσιογράφος της αυστραλιανής ομογένειας  αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπολιαστούν οι νέοι με αγάπη για τον τόπο, ώστε να συνεχίζει να υπάρχει ζωή όταν θα λείψει και ο τελευταίος μόνιμος κάτοικος.