«Αντάρτικο» από το ΠΑΜΕ στους δασκάλους ξεκινά την συλλογή υπογραφών

Σκληραίνει την στάση του το ΠΑΜΕ στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, μετά την καθαίρεση του προέδρου του Δ.Σ. και μέλους του κ. Δημήτρη Νομικού και την ανασυγκρότηση του Δ.Σ. από τις δύο άλλες παρατάξεις, την ΔΗΣΥ και τους Ανεξάρτητους Εκπαιδευτικούς.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, καταγγέλλει τις άλλες δύο παρατάξεις για κατήφορο και για απαράδεκτες ενέργειες που «προσβάλλουν κάθε συνάδελφο, ακυρώνουν την ψήφο που κατέθεσε πρόσφατα “με το έτσι θέλω”!

Πρώτα ψήφισαν μόνοι τους μομφή με διάφορες προφάσεις ενάντια στον εκλεγμένο πρόεδρο του Συλλόγου με την ΑΣΕ, Δημήτρη Νομικό. Ύστερα, μπλόκαραν σταθερά κάθε συζήτηση κρίσιμων ζητημάτων της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής…».

Η ΑΣΕ κατονομάζει ως «μπροστάρη» αυτής της διαδικασίας τον εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ κ. Στέλιο Καμπούρη, δηλώνει ότι αυτό που έγινε στο Δ.Σ. δεν έχει νομιμοποίηση και τονίζει ότι «ο εξοβελισμός της πρώτης δύναμης από το Δ.Σ., με αυταρχικό και πραξικοπηματικό τρόπο, συνιστά επικίνδυνη ανατροπή, που πρέπει να ανησυχήσει καθένα και καθεμία. Να καταδικαστεί από όλους τους συναδέλφους!».

Αποδίδει δε όλη αυτή την διαδικασία στην δράση της ΑΣΕ και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και προσθέτει ότι «τους ενοχλεί που χρόνια τώρα παλεύουμε για τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών, ενάντια στην αξιολόγηση, ενάντια στην υποβάθμιση της ειδικής αγωγής, για τη χρηματοδότηση και τις υποδομές στα σχολεία, για πραγματικά δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Για να υπάρχει συμμαχία και κοινή δράση γονιών και εκπαιδευτικών στα ζητήματα της παιδείας».

Καταλήγοντας η ΑΣΕ καλεί τις άλλες δύο παρατάξεις να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να συγκροτηθεί πάλι το προεδρείο και συνεπώς το Δ.Σ., όπως ήταν, ενώ κυκλοφόρησε ψήφισμα και ξεκίνησε την συλλογή υπογραφών από τα μέλη του Συλλόγου, με το αναφερόμενο αίτημα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια