«Αντάρτικο» σηκώνει ο παπά Γουρλής της Ευαγγελίστριας (βίντεο)

Αγνοεί επιδεικτικά και προκλητικά τα απαγορευτικά μέτρα της πολιτείας και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο παπά Χριστόφορος Γουρλής της ενορίας της Ευαγγελίστριας Χίου και καλεί ουσιαστικά τους πιστούς να πράξουν το ίδιο και να προσέλθουν στις εκκλησίες.

«Εγώ θα κάνω αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου ως χριστιανού και ως κληρικού. Δεν διώχνω κάποιον από την εκκλησία, όταν ο πιστός θέλει από μόνος του και νοιώθει την ανάγκη να έρθει να προσκυνήσει αυτή τη στιγμή», φαίνεται να λέει προς τους αστυνομικούς έξω από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, σε βίντεο που μεταδίδει η Αλήθεια TV, την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020.

Περαιτέρω, στην συνέντευξή του ο εφημέριος της Ευαγγελίστριας καταφέρεται κατά της κυβέρνησης και των υπουργών για τα απαγορευτικά μέτρα, λέγοντας ότι «τον νόμο της πολιτείας τον εξέφρασαν δυστυχώς άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καλή σχέση με την εκκλησία, για να μην φθάσω και να πω ότι βάλλουν κατά της εκκλησίας».

Κατηγορεί, ωστόσο και την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζοντας ότι «έπρεπε οι άγιοι αρχιερείς να υπερασπιστούν την πίστη μας. Κάτι που νομίζω δεν το έπραξαν στην συγκεκριμένη περίπτωση και με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού αφήνουν κάποιους να πολεμούν την Εκκλησία».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια