Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη 33χρονου Ιρακινού διακινητή

Ανθρωποκυνηγητό με στόχο την σύλληψη ενός διακινητή μεταναστών έστησαν χτες στη περιοχή της Βοκαριάς Νενήτων οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές της Χίου.

Ο Ιρακινός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 29 Σεπτεμβρίου 2015, να μεταφέρει και να αποβιβάζει με τζετ-σκι τέσσερις πρόσφυγες στην ακτή και στη συνέχεια να επιχειρεί να βάλει πλώρη για τις τουρκικές ακτές.

Ωστόσο, το λιμενικό που είχε ειδοποιηθεί κατάφερε να τον εγκλωβίσει, υποχρεώνοντας τον σε αναστροφή πορείας που κατέληξε στην ακτή από όπου και απομακρύνθηκε .

Αμέσως, ειδοποιήθηκε και η αστυνομία που ξεκίνησε την αναζήτησή του από την ξηρά, χωρίς – όμως αρχικά να υπάρξει αποτέλεσμα. Οι διωκτικές αρχές ζήτησαν και την συνδρομή ελικοπτέρου, που απογειώθηκε από τη Σάμο, προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Τελικά, ο διακινητής  συνελήφθη γύρω στις 19.30 της Τρίτης, κοντά στο λιμανάκι της Βοκαριάς, εκεί όπου είχε καταφύγει προκειμένου να διαφύγει στη Τουρκία, αρπάζοντας κάποια βάρκα.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 33χρονο Ιρακινό, ο οποίος πλέον κατηγορείται για συνεχή δράση, αφού – σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές Χίου – είχε εντοπιστεί και στο παρελθόν να μεταφέρει πρόσφυγες με την ίδια μέθοδο και συγκεκριμένα με μια μικρή πλαστική βάρκα που ρυμουλκούσε μέχρι εδώ με το τζετ-σκι.