Αντιδράσεις για την υπερδομή στο Θόλος από Σύλλογο Δασκάλων και ΣΕΣΝΟΧ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μαζικών φορέων κατά της κυβερνητικής απόφασης κατασκευής υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος Χίου, κάτι που φημολογείται ότι θα ξεκινήσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Αναλυτικά, οι σημερινές – Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 – ανακοινώσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών: Μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση στα νησιά

Συνεχίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού Μετανάστευσης για την δημιουργία υπερδομής στο Θόλος, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, παρά τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις μας εδώ και δυο χρόνια. Είναι προκλητικό και το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέρος σε πολεμικούς σχεδιασμούς εκτός συνόρων, εμπλέκοντας τη χώρα μας σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Θέλουν να μετατρέψουν το νησί μας σε φυλακή όπου θα εγκλωβίζονται ενήλικες και παιδιά, θύματα των πολέμων, των διεθνών ανταγωνισμών, των πολιτικών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Έχουμε ευθύνη ως εκπαιδευτικοί να αντισταθούμε και να παλέψουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Όσο δεν σταματούν οι πόλεμοι και οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα της πίτας τόσο θα υπάρχει προσφυγιά, μετανάστευση και εξαθλίωση. Τόσο θα συνεχίζονται τα κυκλώματα των διακινητών και τα ναυάγια στις θάλασσές μας.

Εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που οδηγούν στην προσφυγιά, την εξαθλίωση και μετατρέπουν τους νησιώτες σε δεσμοφύλακες. Συνεχίζουμε τον αγώνα προκειμένου να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

Παλεύουμε για:

  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά. Να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.
  • Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας προς τις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και όσες άλλες συμφωνίες τους εγκλωβίζουν στα νησιά και τη χώρα.
  • Η κυβέρνηση να πιέσει για διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε. κι από κει να ταξιδεύουν με ασφάλεια στις χώρες τελικού προορισμού τους. Δεν θέλουμε το Αιγαίο και την Μεσόγειο, θάλασσες νεκρών. Στα νησιά να γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων – μεταναστών.
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου.

ΣΕΣΝΟΧ: Θα είμαστε παρόντες στον αγώνα

Στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της Ε.Ε. να επιλεγεί το  ακριτικό  νησί μας, ως φυλακή των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών, που οι  πολιτικές  των ιμπεριαλιστικών χωρών εξαναγκάζουν σε βίαιες μετακινήσεις, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πράξη.

Τα σιδερένια κάγκελα με το αγκαθωτό σύρμα που επιχειρούν να μπήξουνε στη γη μας, δεν μπορεί να μας αλλοιώσει τη συνείδηση, δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τις ρίζες του λαού μας.

Τα σιδερένια κάγκελα δεν μπορούν να χωρίσουν τους λαούς!

Εμείς τούτη την ώρα καλούμαστε να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού του τόπου μας, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνώντων, που θέλουν να το μετατρέψουν από γέφυρα φιλίας και ειρήνης σε φυλακή της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και θα το πράξουμε!

Εμείς τούτη την ώρα, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο τόπος μας γκρίζα ζώνη της βαρβαρότητας για τους λαούς της περιοχής.

Είμαστε όλοι μαζί ενάντια σ’ αυτούς που σχεδιάζουν, χωρίς εμάς για μας, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών και  το δίκιο των κατοίκων του νησιού μας , να διεκδικούν τη ζωή, που τους αξίζει.

Στον αγώνα αυτό  θα είμαστε  παρόντες, όλοι εμείς, που καταθέσαμε ένα κομμάτι της ζωής μας για να στηρίξουμε τον τόπο την περίοδο της προσφυγικής κρίσης, που καταθέτουμε καθημερινά ένα κομμάτι της ζωής μας, για να σταθεί όρθιος ο λαός μας στην πανδημία του Covid-19.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια