Απεργούν σήμερα οι φωτογράφοι για τις ταυτότητες

Κλειστά είναι σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, όλα τα καταστήματα των φωτογράφων οι οποίοι δεν θα  πραγματοποιούν φωτογραφίσεις για κρατικά έγγραφα.
Οι φωτογράφοι διαμαρτύρονται γιατί αποκλείονται ως επαγγελματίες της διαδικασίας έκδοσης ταυτοτήτων αφοί οι πολίτες θα βγάζουν φωτογραφίες ταυτότητας στα αστυνομικά τμήματα καταβάλλοντας χαρτόσημο των 10 ευρώ.
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν “Η έκδοση του νέου αστυνομικού δελτίου ταυτότητας πρέπει να είναι εντελώς δωρεάν και να πληρωθεί από το κρατικό ταμείο. Η φωτογραφία να παραμείνει στους φωτογράφους και να πληρώνεται από το κρατικό ταμείο.”
Η νέα αστυνομική ταυτότητα προβλέπει τη φωτογράφιση των πολιτών εντός του αστυνομικού τμήματος δήθεν χωρίς χρέωση για τη φωτογραφία και την ίδια στιγμή επιβάλλει κάθετα σε όλους ανεξαιρέτως παράβολο 10,00 € ενώ μέχρι σήμερα η έκδοση του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ήταν ΔΩΡΕΑΝ και σωστά ήταν γιατί η αστυνομική ταυτότητα είναι υποχρεωτική για όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών .
Είναι ολοφάνερο και δεν μπορούν να εξαφανίσουν από τα μάτια μας ότι αφαιρούν το 10ευρω από τους επαγγελματίες φωτογράφους και το βάζουν στο κρατικό ταμείο μέσα από το παράβολο.Έργο πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσει ο πολίτης άμεσα από το πορτοφόλι του και θα τα τσεπώσει μια εταιρεία. Έτσι έρχετε η εξόντωση ενός ολόκληρου ιστορικού κλάδου αυτοαπασχολουμένων κυρίως φωτογράφων” .