Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή κατά του διαγωνισμού για τις υπερδομές

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή της τεχνικής εταιρείας ΕΚΤΕΡ Α.Ε. κατά του διαγωνισμού του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για την κατασκευή των υπερδομών στο Θόλος Χίου και την Βάστρια / Πλάτη Λέσβου, καθώς και την επέκταση και αναβάθμιση της δομής Φυλακίου Έβρου, συνολικού προϋπολογισμού 176,5 εκατ. ευρώ.

Το ΣτΕ δημοσίευσε μόνον περίληψη της απόφασης, ενώ αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να δημοσιευθεί η πλήρης απόφαση, στην οποία θα καταγράφεται πλήρως και το σκεπτικό που οδήγησε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο στην εν απορριπτική απόφαση.

Πάντως, κατά την συζήτηση της προσφυγής, στις 17 Αυγούστου 2021, η πλευρά του υπουργείου προέβαλε λόγους δημοσίου συμφέροντος για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

Μεταξύ δε άλλων ότι υπάρχει χρηματοδότηση και ρήτρες εκ μέρους της αρμόδιας διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υλοποίηση των έργων και φυσικά το πρωτεύον της ανάγκης για κλειστές – ελεγχόμενες δομές, ως μέτρο αντιμετώπισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Μετά την εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι εξαντλούνται τα νομικά όπλα εκ μέρους της προσφεύγουσας εταιρείας ΕΚΤΕΡ Α.Ε. και πλέον ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, οι προσφορές του οποίου θα ανοιχθούν την προσεχή Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια