Αποκλεισμένη από τα χιόνια η Βόρεια Χίος (βίντεο & φωτό)

Κλειστό παραμένει από το πρωί της Κυριακής 17 Ιανουαρίου 2021 το οδικό δίκτυο προς την Βόρεια Χίο, αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων σε όλη τη διάρκεια της νύκτας, αλλά και μέχρι αυτή τη στιγμή.

Μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Χίου και του δήμου Χίου έχουν κινητοποιηθεί από τις πρωινές ώρες, προκειμένου να ανοίξει το οδικό δίκτυο, ενώ παράλληλα ρίχνουν αλάτι για να παραμείνει ανοικτό.

Προσώρας η κυκλοφορία έχει σταματήσει πριν το Αίπος και προς την Βόρεια Χίο, με τα σοβαρότερα προβλήματα να εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή της Αμανής και ειδικότερα στο ανατολικό κομμάτι της, καθώς και στην περιοχή του Πελινναίου, περιοχές στις οποίες οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται. Προβλήματα, επίσης, υπάρχουν στον δρόμο προς Άγιο Μάρκο και Άγιους Πατέρες

Οι δυσκολίες επιτείνονται από την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όλη τη Βόρεια Χίο, πού ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίζεται μέχρι και αυτή τη στιγμή σε χωριά της του Πελινναίου (Βίκι, Καμπιά κ.λπ.), ενώ λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί αποκαταστάθηκε σταδιακά η ηλεκτροδότηση στα χωριά της Αμανής και στα Καρδάμυλα.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκλήθηκαν κυρίως από πτώσεις πεύκων, λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού, κατά κύριο λόγο στην περιοχή μετά τον Άγιο Ισίδωρο και προς το Γιαννάκι και από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλα τα χωριά του βόρειου τμήματος του νησιού.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια