Απομακρύνονται οι στέγες από αμίαντο στα στρατόπεδα της Χίου

Την εκκίνηση των διαδικασιών απομάκρυνσης των στεγών αμιάντου από εγκαταστάσεις της 96 ΑΔΤΕ γνωστοποίησε σε απάντησή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, βάσει σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (ΕΣΠΕΕΧΙ).

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του το υπουργείο ενημερώνει πως στην περιοχή ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ προβλέπεται να αντικατασταθούν επιφάνειες καλυμμένες από αμίαντο συνολικού εμβαδού 3.244 τετραγωνικών μέτρων, κατανεμημένες σε 11 στρατόπεδα της Χίου.

Επίσης, αναφέρεται ότι αναμένεται η γνωμοδότηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να απομακρυνθούν τα αμιαντούχα υλικά με ευθύνη του ΓΕΣ.

Με αφορμή αυτή την θετική εξέλιξη για την προστασία της δημόσια υγείας, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης, «καλούμε και τον δήμο Χίου να αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία για απομάκρυνση των υλικών αμιάντου, όπως για παράδειγμα αυτών που υπάρχουν σε κτίρια πέριξ της λαχαναγοράς Χίου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια