Απόπειρα ανθρωποκτονίας και διπλή σύλληψη στους Ολύμπους

Ήταν τυχερός από μια άποψη που γλύτωσε την ζωή του, αλλά τελικά κατέληξε στις φυλακές Χίου ένας 40χρονος κάτοικος Ολύμπων Χίου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με κυνηγετικό όπλο από έναν 54χρονο συγχωριανό του.

Το περιστατικό συνέβη στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, 8 Ιανουαρίου 2018, όταν ο 54χρονος πήγε έξω από το σπίτι του παρ΄ ολίγον θύματός του και άρχισε να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο, συνολικά πέντε φορές.

Δύο από τους πυροβολισμούς έπεσαν σε τζάμια του σπιτιού και εικάζεται ότι ο δράστης διέκρινε κίνηση του υποψηφίου θύματος στο εσωτερικό του σπιτιού και πυροβόλησε προς την κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr, ως αιτία για την επίθεση προβάλλεται ότι ο δράστης είχε υποψίες ότι του έκλεψε διάφορα αντικείμενα ο 40χρονος, τα οποία – ωστόσο – δεν ήταν και ιδιαίτερης αξίας.

Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα, μετά την κινητοποίηση των αστυνομικών του Α.Τ. Μαστιχοχωρίων και κατηγορείται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Το όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και διαπιστώθηκε ότι το είχε νομίμως στην κατοχή του, κατασχέθηκε, όπως επίσης κατασχέθηκαν άλλα δύο κυνηγετικά όπλα που νόμιμα είχε στην κατοχή του και βρέθηκαν μετά από έλεγχο στο σπίτι του δράστη.

Από τις έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι σε βάρος του 40χρονου παρ΄ ολίγον θύματος εκκρεμούσε απόφαση των δικαστικών αρχών Χίου για το αδίκημα της αντίστασης και ο 40χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Μαστιχοχωρίων Χίου.