Απορρίπτει ο Βουρνούς το αίτημα Βίτσα για διετή παράταση στην ΒΙΑΛ (επιστολή)

Αρνητικός είναι ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς στο αίτημα που του υπέβαλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Βίτσας για διετή παράταση της παραχώρησης του ακινήτου της ΒΙΑΛ στο Υπουργείο, προκειμένου να συνεχισθεί η χρήση του ως κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

Η επιστολή του κ. Βίτσα έφτασε στον δήμαρχο την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 και αμέσως ετέθη ως προ ημερησίως διατάξεως θέμα συζήτησης το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής, 16 Νοεμβρίου 2018, με αρνητική εισήγηση από τον δήμαρχο.

Να σημειωθεί ότι στις 6 Ιανουαρίου 2019 λήγει η τριετής παραχώρηση με την μορφή χρησιδανείου της ΒΙΑΛ στο ΥΜΕΠΟ, ενώ από τον δήμο Χίου έχει ληφθεί απόφαση για την άσκηση αγωγής έξωσης από το ακίνητο.

Τι αναφέρεται στην επιστολή του Δημήτρη Βίτσα

Στη επιστολή του ο κ. Βίτσας, αναφέρεται στην κρισιμότητα του προσφυγικού ζητήματος, παρά το γεγονός της μείωσης των προσφυγικών ροών το τελευταίο διάστημα, χαρακτηρίζοντάς το ως φαινόμενο «εξαιρετικά δυναμικό, γεγονός που περιοδικά του δίνει τον χαρακτήρα έκτακτης και επείγουσας ανάγκης».

Αναφέρεται, επίσης, στις προσπάθειες και στις ενέργειες του Υπουργείου για τη αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και του νησιού, τονίζοντας ότι η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς και συνεχιζεται.

Ο κ. Βίτσας καλεί σε διάλογο προκειμένου να ενεργοποιηθεί από κοινού η υπάρχουσα ρήτρα διετούς ανανέωσης της σύμβασης παραχώρησης.

Επίσης, δηλώνει έτοιμος να συζητήσει ανταποδοτικά μέτρα προς τον δήμο, όπως χρέωση ενοικίου, επιπλέον αναγκαία έργα, επιπλέον ενίσχυση των πέριξ οικισμών και των κατοίκων τους κ.λπ.

Από τη πλευρά του ο κ. Βουρνούς στην ολίγων γραμμών εισήγησή του προς το δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθεί την απόρριψη της αίτησης, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την 754/2017 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και το σκεπτικό της, τα οποία συνεχίζουν να είναι επίκαιρα.

Η επιστολή του κ. Βίτσαvitsas_vournous

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια